Politerno > Україна і світ > Суд відмовив ЦПК в оскарженні закриття справи “рюкзаків Авакова”

Суд відмовив ЦПК в оскарженні закриття справи “рюкзаків Авакова”

  • 30 Серпня, 2018
  • 1397 Переглядів
  • 0

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Вадим Сенін повернув Центру протидії корупції скаргу на закриття так званої справи “рюкзаків Авакова”.

Про це йдеться на сайті ЦПК.

Зазначають, що центру стало відомо про закриття справи з порталу Судова влада.

“Тексту судового рішення, винесеного ще 22 серпня, активісти досі не отримали, з невідомих причин воно досі не оприлюднене в реєстрі судових рішень”, – йдеться у повідомленні.

На думку юриста ЦПК Віталія Цокура, законних підстав для  повернення скарги у суду не було. Громадська організація є заявником у справі, відповідно має право на оскарження її закриття.

“Це вже третя невдала спроба в законний спосіб поновити розслідування у справі, де фігурує син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова”, – стверджує голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

За словами юриста ЦПК, організація обов’язково оскаржуватиме рішення суду в апеляційному порядку, але без повного тексту ухвали це неможливо.

“Зволікання із публікацією повного тексту рішення та його направлення нам відтерміновує нашу апеляцію на невизначений термін. На нашу думку, це робиться для того, аби САП встиг передати справу “рюкзаків” до суду без головного підозрюваного — сина міністра Олександра Авакова”, – додав Цокур.

Юрист  пояснив, що в такому разі зібрані детективами НАБУ докази винуватості Авакова молодшого будуть знищені, адже опиняться поза межами справи.

Як повідомлялось, Центр протидії корупції подав скаргу до Солом’янського суду на рішення прокурора САП закрити кримінальне провадження у справі “рюкзаків Авакова”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE