Politerno > Тернопільщина > Про “гастролі” Тернопільської облради у Бучачі – коледж і земля Гадза знову у центрі уваги

Про “гастролі” Тернопільської облради у Бучачі – коледж і земля Гадза знову у центрі уваги

  • 27 Листопада, 2018
  • 1718 Переглядів
  • 0

День поля та саду у Бучачі

28 листопада об 11.00 годині в приміщенні  Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету відбудеться виїздне ІІІ пленарне засідання 10 сесії обласної ради.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної ради.

Голова обласної ради Віктор Овчарук  підписав розпорядження щодо проведення пленарного засідання, у якому у подробицях роз’яснив причини рішення щодо виїзної сесії і питання до розгляду на ній.

Але цікавим залишається інше питання: чому місцем проведення сесії вибрано саме Бучацький аграрний коледж, земля якого знаходиться у спільному користуванні  самого коледжу із компанією відомого аграрного магната Тернопільщини Петра Гадза?

Як з’ясувалось, Прокуратура Тернопільської області за рішенням Господарського суду Тернопільської області вимагають від фермерського господарства «ГАДЗ» звільнити 520 гектарів землі, на якій висаджено сад. Про це, до речі, нещодавно повідомив радник міністр внутрішніх справ та народний депутат сьомого скликання Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook.

«Органами прокуратури Тернопільської області під час здійснення представницької діяльності щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства виявлено неправомірне використання 520 га земель закладів освіти вартістю 15 млн грн», — заявили тоді у прокуратурі Тернопільської області.

Як зазначили в прес-службі Прокуратури, з’ясовано, що між Бучацьким коледжем Подільського державного аграрно-технічного університету та фермерським господарством «ГАДЗ» у січні 2017 року укладено договір № 144 про спільну діяльність. За умовами цієї угоди, до обробітку земельної ділянки, переданої вищому навчальному закладу, площею 520 га та вартістю 15 млн грн, допущено приватного агровиробника, що суперечить чинному законодавству.

Прокуратурою Тернопільської області пред’явлено позов в порядку господарського судочинства про визнання угоди нечинною та звільнення земельної ділянки. Рішенням Господарського суду Тернопільської області позовні вимоги прокуратури задоволено повністю.

«Договір оренди з Бучацьким коледжем, у власності якого перебуває земля, прокуратура визнала незаконним! Просто жах! На цій землі росте один з найбільших садів в Україні, із своєю переробкою, величезними інвестиціями, іноземними і вітчизняними, іноземними контрактами… Кому ця земля перейде у власність чи в користування? Можливо готовиться для продажу китайцям, арабам, чи олігархам країн, ближчим до нашого кордону? Чи нехай би заростало пусткою, бур’янами … І що тут виграє держава?», — прокоментував ситуацію радник міністра МВС.

Михайло Апостол наголосив, що без роботи можуть залишитися сотні працівників, держава і місцеві ради без податкових платежів, банкам не будуть повернені кредити, іноземні інвестори не отримають своїх коштів.

«І головне — може залишитися зневіра і підтвердження, що ми котимося до якоїсь із бананових республік», — обурювався  Михайло Апостол.

То що ж трапилось? Чому саме зараз у вищезгаданому навчальному закладі планують провести дивну сесію Обласної ради. Дивну, ще й тому, що пояснюють її локацію ремонтом сесійної зали Тернопільської облради. Вартує котра, до речі, 5 мільйонів гривень.

Тож чому Петро Гадз таким «широким жестом» вирішив «підсобити» керівництву облради, надавши керований його людиною, Ігорем Леськівим, коледж під виїзну сесію?

За нашими даними, місцем проведення сесії планується  відбілити і легітимізувати незаконне «співволодіння» землею аграрного коледжу із головним фінансистом президентської фракції в обласній раді.

Все виглядає так, що за ширмою виїзної сесії готується узаконення схеми розпіареного у всіх регіональних ЗМІ аграрного бізнесу Петра Гадза – основного фінансового стовпа президентської фракції у Тернопільській обласній раді.

Не менше запитань викликає процедура голосування під час проведення зазначеної сесії. Адже, як стало відомо нам з джерел в апараті облради, голосування відбуватиметься за якоюсь «новітньою» технологією, коли кількість голосів депутатів подаватимуть «пакетом» фракції облради. Детальніше про це ми напишемо за результатами засідання, а поки що очікуємо на «клоунаду» у виконанні провладної більшості основного законодавчого органу області – як то мовиться, «на гастролях».

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE