Politerno > Україна і світ > У парламенті Британії закликали уряд дослідити зв’язки Порошенка з Медведчуком

У парламенті Британії закликали уряд дослідити зв’язки Порошенка з Медведчуком

  • 28 Листопада, 2018
  • 1988 Переглядів
  • 0

Британський депутат Мартін Докерті-Х’юз (Шотландська національна партія) закликав уряд вивчити зв’язки президента України Петра Порошенка з кумом президента Росії Віктором Медведчуком.

З відповідною заявою він виступив напередодні у ході екстрених дебатів з приводу загострення ситуації в Азовському морі через агресію РФ.

“На тлі незаконних та аморальних вчинків Російської Федерації в Україні президент України фліртує з воєнним станом. Повноваження, які отримують із запровадженням воєнного стану, рідко складають добровольно, і неконсолідовані демократії, які отримують їх, рідко виживають.

У цьому контексті чи може міністр запевнити Палату, що зв’язки між президентом України та людиною Владіміра Путіна Віктором Медведчуком будуть повністю розслідувані та розкриті, і що ми, як член Європейського Союзу, поки ми ним є, спонукатимемо іншу частину Європейського Союзу до спільних дій та забезпечення посилення санкцій проти Російської Федерації”, – сказав парламентар.

Молодший міністр закордонних справ Великої Британії Алістер Барт відповів: “Ми вітаємо те, що сказав президент у зв’язку з обмеженням цих повноважень, і ми дуже ретельно стежимо за наслідками та ефектом, який може бути”.

Як повідомлялось, закон про запровадження в Україні воєнного стану набув чинності, оскільки був опублікований в газеті Верховної Ради “Голос України”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE