Politerno > Україна і світ > Через “паливні протести” у Парижі затримано 39 мітингарів, задіяно водомети і сльозогінний газ

Через “паливні протести” у Парижі затримано 39 мітингарів, задіяно водомети і сльозогінний газ

  • 1 Грудня, 2018
  • 1395 Переглядів
  • 0

У Парижі сталися сутички між учасниками акції протесту проти підвищення цін на паливо та поліцією.

Про це повідомляє Le Figaro.

Протестувальники вирушили на Єлисейські поля, не вимагають від президента Франції скасувати плани щодо підвищення податків на паливо, які з 1 січня призведуть до зростання цін.

Глава МВС Франції Крістоф Кастаньє повідомив, що у сутичках були затримані 39 людей.

“200 мирних демонстрантів на Єлисейських полях, 1500 порушників поза межами периметра вдаються до сутичок. Наша поліція вже присутня і відбиває напади: вже 39 арештів”, – написав міністр у Twitter.

Французькі ЗМІ також повідомляють про застосування водометів та сльозогінного газу проти демонстрантів.

Автомобільний рух на Єлисейських полях сьогодні повністю перекритий, у Парижі мобілізували близько 5 тисяч поліцейських.

Як повідомлялось, головна французька ліва партія, найбільша профспілка державного сектору CGT та ще близько 80 організацій 26 травня вивели на вулиці країни тисячі людей, які виступили проти реформ президента Еммануеля Макрона у державному секторі.

Лідер лівої партії “Нескорима Франція” Жан-Люк Меланшон перерахував низку скарг, у тому числі брак персоналу в лікарнях, обмежене зарахування в університети та брак поліцейських у кримінальних районах через, як стверджує уряд, брак коштів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE