Politerno > Україна і світ > У ФСБ стверджують, що українські кораблі могли загрожувати Керченському мосту

У ФСБ стверджують, що українські кораблі могли загрожувати Керченському мосту

  • 8 Грудня, 2018
  • 1128 Переглядів
  • 0

Закриття Керченської протоки перед захопленням військових суден України було пов’язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена, в тому числі, щодо Кримського мосту.

Про це заявив на брифінгу в суботу перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський, передає Інтерфакс.

“В першу чергу, це було пов’язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена суднами ВМС України як щодо Кримського мосту, так і по відношенню до безпеки мореплавання в Керч-Єнікальському каналі”, – сказав він.

За словами Вольського, транспортно-технологічна схема в Керч-Єнікальському каналі діє таким чином, що в районах очікування накопичується велика кількість суден, в тому числі з небезпечними вантажами.

“І будь-яке відхилення від тих правил, які є обов’язковими для всіх суден (щодо переходу каналу – ІФ), можуть привезти до аварій, надзвичайних подій та техногенних катастроф”, – заявив він.

Вольський додав, що в день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.

Крім того, він вважає неправильним говорити про блокаду українських морських портів на Азовському морі з боку Росії. “Ніякої мови про так звану блокаду українських портів немає. Ніякої упередженості або перевищень повноважень не відбувалося”, – переконаний він.

Як повідомлялось, українські консули змогли відвідати трьох поранених військовополонених моряків, а також чотирьох утримуваних в “Лефортово”.

Також стало відомо, що через Росію, яка заблокувала прохід Керченською протокою, в очікуванні проходу стоїть понад 140 суден.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Опубліковано повний список прізвищ 24 українських моряків, яких після збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада захопили в полон російські прикордонники.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE