Politerno > Україна і світ > Українські консули змогли відвідати захоплених моряків у “Лефортово”

Українські консули змогли відвідати захоплених моряків у “Лефортово”

  • 7 Грудня, 2018
  • 1279 Переглядів
  • 0

Українські консули змогли відвідати трьох поранених військовополонених моряків, а також чотирьох утримуваних в “Лефортово”.

Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Вчора (у четвер – ред.) консул відвідав трьох поранених моряків в “Матроської тишині”. Сьогодні відвідав чотирьох моряків в “Лефортово”. Тримаються хлопці мужньо”, – сказав Кирилич.

Він зазначив, що уже визначені дати відвідування моряків в “Лефортово”.

“10-го числа (консули – ред.) відвідають шістьох людей, 11-го – шістьох і 12-го – п’ять”, – зазначив офіційний представник департаменту МЗС.

Як повідомлялось, 7 грудня українські консули відвідали в Москві трьох поранених моряків ВМС України, які були захоплені російськими військовими біля Керченської протоки.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Опубліковано повний список прізвищ 24 українських моряків, яких після збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада захопили в полон російські прикордонники.

2 грудня члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали полонених українських моряків, які утримуються у Лефортовському СІЗО.

5 грудня стало відомо, що Москва готова розглянути гіпотетичні пропозиції щодо обміну українських моряків, затриманих у Керченській протоці, однак про реакцію на такі ініціативи говорити передчасно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE