Politerno > Україна і світ > За голосування щодо зняття Наливайченка з посади голови СБУ, пропонували $200 тис – Добродомов

За голосування щодо зняття Наливайченка з посади голови СБУ, пропонували $200 тис – Добродомов

  • 10 Грудня, 2018
  • 1302 Переглядів
  • 0

Позафракційний народний депутат, голова партії “Народний контроль” Дмитро Добродомов заявив, що після того, як він відмовився взяти гроші за голосування відставку Валентина Наливайченка з посади голови СБУ, йому більше не пропонують хабарів у парламенті.

Про це він сказав в інтерв’ю засновнику інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитру Гордону в його авторській програмі на каналі “112 Україна”.

У 2015 році депутатам пропонували великі гроші за зняття Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України сказав Дмитро Добродомов.

Він зазначив, що у Верховній Раді йому пропонували хабар.

“$200 тис., щоб проголосував за зняття Валентина Наливайченка з посади голови СБУ”, – заявив Добродомов.

Депутат підкреслив, що не погодився на цю пропозицію.

“І проголосував проти. Більше того, у той самий вечір, у цій самій студії про це розповів. Після цього грошей мені ніхто не пропонував”, – додав він.

Наливайченко очолював СБУ двічі: у 2006–2010 роках і у 2014–2015 роках. Розмови про його ймовірну відставку виникли після скандалу щодо розслідування пожежі на нафтобазі “БРСМ-Нафта” у Васильківському районі Київської області в червні 2015-го. Наливайченко заявив, що до злочинної діяльності нафтобази причетний колишній заступник генерального прокурора України Анатолій Даниленко, і висунув вимогу щодо його арешту.

18 червня 2015 року Верховна Рада відправила у відставку Наливайченка. Це рішення підтримало 248 народних депутатів. Подання про відставку Наливайченка вніс у Раду президент України Петро Порошенко.

Позафракційний нардеп Олександр Онищенко заявив у квітні 2018 року, що Адміністрація Президента України заплатила за звільнення Наливайченка і всі кадрові перестановки в силових відомствах депутатам приблизно $2 млн.

Як повідомлялось, позафракційний народний депутат, лідер партії “Народний контроль” Дмитро Добродомов заявив про готовність брати участь у президентських виборах 2019 року.

У жовтні лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE