Politerno > Тернопільщина > У Тернополі відбулась презентація збірки поезій майданівця Павла Кучера

У Тернополі відбулась презентація збірки поезій майданівця Павла Кучера

  • 15 Грудня, 2018
  • 1281 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 15 грудня, в готелі “Авалон” відбулась презентація збірки поезій майданівця, поета, філософа Павла Кучера «Бог. Майдан. Війна».

Як сказав сам автор, йому і самому собі важко відповісти на питання, ким він є – філософом чи поетом. І справді, вірші Павла насичені філософським змістом та не зберігаючи рими, вони є однією хвилею почуттів, перенесених на аркуш. Автор виносить з душі ті емоції, переживання, біль, які охоплювали його під час подій на Майдані, на початку захоплення російськими найманцями міст на Донбасі та після анексії Криму.

Як підмітили слухачі, вірші дещо войовничого змісту, та все ж не несуть в собі озлоблення, образи чи смутку. Навпаки автор шукає відповіді і знаходить їх у Бога, якого розуміє по-своєму, та все ж беззаперечно визнає його всеохоплюючий промисел у всіх тих подіях, через які прийшлось пройти українцям.

Павло Кучер вважає, що Майдан зробив свою справу. Режим Януковича було повалено і Україна йде європейським шляхом, а не тим, куди вів біглий президент. Та все ж розуміє, що після Революції Гідності не відбулись ті зміни, на які очікував народ і за які була розстріляна Небесна Сотня.

Слід зазначити, що представляв аудиторії Павла його побратим по Майдану, також, як і сам автор, поранений майданівець, відомий тернопільський активіст Богдан Брич. Він зазначив, що з Павлом на Майдані не зустрівся, та волею долі був поранений з ним в один день, 18 лютого, та в один час, на перетині вулиці Інституцької та Кріпостного провулку, буквально недалеко один від одного.

На тлі документального фільму про події того дня, Павло читав свої вірші вибірково, зупиняючись, аби пояснити слухачам, що саме спонукало його написати ті, чи інші рядки. Наприкінці презентації гості могли отримати збірку із підписом автора та поспілкуватись з ним особисто.

[metaslider id=”60305″]

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE