Politerno > Україна і світ > Луценко розповів про стан справ щодо вбивства Гонгадзе, Шеремета та нападу на Гандзюк

Луценко розповів про стан справ щодо вбивства Гонгадзе, Шеремета та нападу на Гандзюк

  • 30 Грудня, 2018
  • 1270 Переглядів
  • 0

Розслідування вбивства журналіста Георгі Гонгадзе може бути завершене через місяць, якщо слідство отримає оригінали плівок Мельниченка.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі “5 каналу” в програмі “Рандеву”.

“Можна все завершити за місяць, якщо Мельниченко привезе в Україну запис і оригінальний записуючий пристрій. Від чого він відмовляється з 2004 року. Чого відмовляється? Запитайте у Миколи Мельниченка”, – відповів Луценко на питання, хто замовив вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Також генпрокурор повідомив, що слідству відоме прізвище замовника вбивства Катерини Гандзюк, але прокурор досі збирає докази.

“Слідство назве. Прізвище буде озвучене тоді, коли слідчий прокурор матиме достатньо доказів. Я це прізвище вже знаю”, – сказав Луценко у відповідь на питаня, хто вбив Катерину Гандзюк.

Що стосується справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, то “ниточка”, про яку заявляв генпрокурор Юрій Луценко раніше, привела до значного звуження кола підозрюваних.

“Коло підозрюваних у виконанні дуже серйозно звузилось”, – відповів прокурор на питання про “ниточку” у справі вбивства Шеремета, про яку заявлялося раніше.

Луценко заявив, що він не може сказати, до якої кількості осіб звузилося коло підозрюваних.

“Із декількох тисяч до декількох сот”, – відповів він на уточнююче питання.

При цьому Луценко повідомив, що йдеться не про замовників, а про виконавців.

“Замість відповіді скажу вам,що навіть ФБР не змогла надати нам жодної допомоги”, – заявив Луценко у відповідь на питання, коли слідство зможе назвати імена вбивць.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE