Politerno > Україна і світ > Як Порошенко просить в Курченка хабар у 220 млн гривень

Як Порошенко просить в Курченка хабар у 220 млн гривень

  • 29 Грудня, 2018
  • 1848 Переглядів
  • 0

Президент Порошенко через депутата БПП Григорія Шверка (конфідент Ложкіна), – домовляється з медіа-холдингом УМХ про передвиборну рекламу на 8,3 млн доларів.

Втім, жадібний президент платити їх не збирається, а замість цього – обговорює з «смотрящим» за медіа-холдингом Курченка бартер: надання рекламних послуг в обмін на повернення ліцензій ряду радіостанцій УМХ, які анулювала кишенькова Нацрада з телебачення і радіомовлення.

Що можна розглядати як хабар: УМХ рекламує Порошенко перед виборами на 8,3 млн доларів, а «кишенькова» Нацрада за це повертає Курченку 37 ліцензій на радіомовлення .

Це випливає з наявного в розпорядженні сайту Dubinskypro листування Шверка з головою ради УМХ Іллею Саввіним.

«Український медіа-холдинг», що належав раніше Борису Ложкіну і Петру Порошенку – перейшов в руки «молодоолігарха» Курченка ще в 2013 році за скандально-велику суму в 400 млн доларів, з якої Ложкін і Порошенко вирішили не платити податки в український бюджет.

Однак, як з’ясовується тепер, у ворогуючих на публіці Порошенка-Ложкіна і Курченка зберігаються загальні важелі впливу на медійну політику медіа-холдингу. Цим «важелем» виступає депутат БПП, колишній член Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Григорій Шверк, відомий своїми спробами віджиму медійних активів в інтересах Ложкіна.

До приходу в політику, Шверк був першим віце президентом «Українського медіа холдингу» (УМХ) і правою рукою керуючого партнера холдингу – Бориса Ложкіна. Порошенко же був контролюючим партнером групи.

Шверк не тільки є однією з «балакучих голів» БПП, а й бере активну участь у формуванні інформаційної політики Порошенка, яка, по всій видимості, частково залишається за Ложкіним. Про це свідчить ряд листів , – починаючи від аналізу заяв лідерів політичних блоків, різних інфографіка, досягнень уряду, і закінчуючи звітами Генеральної прокуратури для ЗМІ, які потрапляють до Шверка на рецензування до їх публікації.

Поро

У 2017 році Національна рада з ТБ і радіомовлення в прискореному порядку позбавила ряд компаній UMH ліцензій на подальше радіомовлення «в зв’язку з непрозорістю структури власності». Ці дії були пов’язані зі спробами відібрати медіа-холдинг у Курченка, який Генпрокурор Луценко планував націоналізувати.

Як і в історії з тиском на інші ЗМІ, до націоналізації справа не дійшла. Однак медіа-холдинг УМХ після таких «попереджувальних пострілів» став набагато-більш лояльним до Порошенка і його Адміністрації.

Крім цього, Григорій Шверк зберігає настільки теплі стосунки з Віталій Гордузом, який до недавніх пір курирував сейлз-хауз реклами УМХ, що оплачує з рахунку своєї офшорної компанії Paracroft Ltd рахунки за навчання в Pechersk School International його сина Романа Гордуза.

Ось лист, яким через директора інвестиційної компанії Julius Baer Group, що представляє інтереси Шверка за кордоном, Мариною Кримські, 16 серпня 2018 року дається розпорядження сплатити 23672 долара з рахунків Paracroft Ltd за навчання Романа Гордуза в навчальному сезоні 18-19 років.

Олександр Дубінський

Читайте також: Ніяких Мальдів перед виборами! Президент зустріне Новий рік в улюбленій резиденції Януковича

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE