Politerno > Україна і світ > Слід веде до Путіна: Британія з’ясувала всі деталі отруєння Скрипалів

Слід веде до Путіна: Британія з’ясувала всі деталі отруєння Скрипалів

  • 7 Січня, 2019
  • 1347 Переглядів
  • 0

Британія з’ясувала “все, що варто знати” про замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері, включаючи сліди, що ведуть прямо до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Telegraph.

За словами джерел видання в уряді, у Великій Британії було викрито мережу агентів російської розвідки, що стоїть за нападом в Солсбері.

“Загроза, що її становило ГРУ, яке вчинило спробу вбивства Скрипаля в березні минулого року, була різко скорочена в результаті контртерористичного розслідування, в ході якого були виявлені агенти, які вчинили напад”, – пише видання.

Окремі джерела повідомили, що подробиці змови добре відомі, в тому числі ланцюжок керівників, що веде аж до Путіна, який дав зелене світло на використання хімічної зброї на британській землі.

“Ми впевнені, що знаємо все, що нам потрібно знати про Солсбері”, – сказало джерело, додавши: “ГРУ будуть потрібні десятиліття, щоб повернути собі точку опори в Великобританії”.

Операції ГРУ частково були розкриті через їхні ж грубі помилки, такі як надання агентам паспортів з послідовними номерами.

В результаті Британія і її союзники змогли зібрати і обмінятися інформацією про особи більшості офіцерів ГРУ, які коли-небудь виїжджали за кордон РФ для секретних операцій.

Масова висилка шпигунів з російських посольств в Європі і США також зіграла величезну роль у підриві російської розвідувальної мережі за кордоном.

Велика Британія вислала 23 російських дипломата, а США – ще 60 у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

Британські чиновники тепер впевнені, що майже всі 23 дипломата були агентами ГРУ і СВР (служби зовнішньої розвідки) і що цей процес повністю позбавив Росію можливості шпигувати за діями Великої Британії.

Як стало відомо наприкінці серпня, у Федеральному реєстрі США опубліковано документ про санкції щодо Росії через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Новими санкціями встановлюється, зокрема, заборона на продаж зброї і продукцію подвійного призначення, а також відмова від кредитування Росії.

У грудні міністерство фінансів США розширило список санкцій, додавши в нього Анатолія Чепігу (Руслана Боширова) і Олександра Мишкова (Олександра Петрова), яких британська влада звинувачує у справі про отруєння Скрипалів в Солсбері.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE