Politerno > Україна і світ > США розширили список санкцій за отруєння Скрипалів, додавши в нього Боширова і Петрова

США розширили список санкцій за отруєння Скрипалів, додавши в нього Боширова і Петрова

  • 19 Грудня, 2018
  • 1504 Переглядів
  • 0

Міністерство фінансів США розширило список санкцій, додавши в нього Анатолія Чепігу (Руслана Боширова) і Олександра Мишкова (Олександра Петрова), яких британська влада звинувачує у справі про отруєння Скрипалів в Солсбері.

Прізвища Чепіги та Мішкіна із зазначенням в дужках прізвищ, під якими вони з’являлися на російському телебаченні і фігурували в перших заявах влади Британії, опубліковані на сайті мінфіну.

Британські слідчі дійшли висновку, що Чепіга і Мішкін – агенти російської військової розвідки ГРУ, повідомляє ВВС.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням “Героя РФ”.

Другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

“Уряди багатьох країн, включаючи США, Великобританію, Німеччину, Францію і Канади, дали зрозуміти, що відповідальність за атаку лежить на російській владі”, – йдеться в повідомленні.

Всього нові санкції введено стосовно 18 громадян Росії. Крім Чепіги та Мішкіна, це Борис Антонов (ГРУ), Віктор Бояркін (пов’язаний з Олегом Дерипаскою), Олена Хусяінова (пов’язана з “Конкорд менеджмент”), Анатолій Ковальов (ГРУ), Микола Козачок (ГРУ), Олексій Лукашов (ГРУ), Олександр Малькевич (пов’язаний з інформаційним агентством USA Really), Артем Малишев (ГРУ), Олексій Мінін (ГРУ ), Олексій Моренець (ГРУ), Віктор Нетикшо (ГРУ), Олександр Осадчук (ГРУ), Олексій Потьомкін (ГРУ), Євген Серебряков (ГРУ), Олег Сотніков (ГРУ), Іван Єрмаков (ГРУ).

У заяві уточнюється, що мова йде про індивідуальні санкції, що блокують фізосіб і юросіб.

Сергія і Юлію Скрипаль знайшли без свідомості в британському Солсбері на початку травня. Прем’єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ. Москва свою причетність заперечує.

Російська влада заперечує звинувачення в свою адресу. Президент Володимир Путін називав Петрова і Боширова приватними особами, що не мають стосунку до розвідки. Після його заяви обидва побували в ефірі державного телеканалу RT і заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Як стало відомо наприкінці серпня, у Федеральному реєстрі США опубліковано документ про санкції щодо Росії через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Новими санкціями встановлюється, зокрема, заборона на продаж зброї і продукцію подвійного призначення, а також відмова від кредитування Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE