Politerno > Україна і світ > Російський суд не надав перекладача українському моряку

Російський суд не надав перекладача українському моряку

  • 20 Грудня, 2018
  • 1219 Переглядів
  • 0

Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Анрі Цискарішвілі зустрівся з радіотелеграфістом буксира “Яни Капу” Володимиром Варемезом в СІЗО Лефортово.

Про це адвокат написав в facebook.

Зустріч c Варемезом пройшла в кабінеті для проведення відеоконференцзв’язку в СІЗО Лефортово. Місце зустрічі обумовлено тим, що російський “Верховний суд Республіки Крим” в цей день розглядав апеляційну скаргу на обрання українському моряку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Адвокат і військовополонений дистанційно брали участь в цьому засіданні з Москви.

“На жаль, суд залишив Володимира під вартою. При цьому моєму підзахисному було відмовлено в наданні перекладача, а доводи сторони захисту про те, що Володимир є військовополоненим – проігноровані. Але незважаючи на це, хочу зазначити, що рішення суду його не зломило, тримається Володимир добре, не проявляє ні страху, ні відчаю “, – повідомив адвокат.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Як стало відомо, вже троє наших моряків заявили російським силовикам, що вони є військовополоненими і свідчень давати не будуть.

Читайте також: Винна одна сторона, і це – Росія: США про події на Азові

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE