Politerno > Україна і світ > Ще один український моряк назвав себе військовополоненим і відмовився свідчити

Ще один український моряк назвав себе військовополоненим і відмовився свідчити

  • 17 Грудня, 2018
  • 1248 Переглядів
  • 0

Сергій Цибізов

Комендор-сигнальник, матрос катера “Нікополь” Сергій Цибізов заявив російським силовикам, що він є військовополоненим і свідчень давати не буде.

Про це у Facebook написав адвокат Микола Полозов.

“Військовополоненого українського моряка Сергія Цибізова відвідав адвокат нашої команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Новіков. Сергій Цибізов заявив слідчому, що вважає себе військовополоненим. Він став дев’ятим моряком, хто заявив про себе як про військовополоненого під протокол”, – розповів захисник.

Полозов наголосив, що від надання показів російському “слідству” український моряк відмовився.

“До початку слідчих дій адвокату була надана можливість для спілкування з Сергієм Цибізовим. Настрій у нього бадьорий, він не пригнічений. Тиску на нього не чинили. Його утримують в двомісній камері”, – розповів адвокат.

16 грудня член екіпажу захопленого росіянами у Чорному морі рейдового буксира “Яни Капу” Володимир Лісовий заявив, що визнає себе військовополоненим.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

2 грудня члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали полонених українських моряків, які утримуються у Лефортовському СІЗО.

6 грудня українські консули відвідали в Москві трьох поранених моряків ВМС України, які були захоплені російськими військовими біля Керченської протоки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE