Politerno > Україна і світ > Тимошенко у Мюнхені обговорила з Волкером формат “Будапешт плюс”

Тимошенко у Мюнхені обговорила з Волкером формат “Будапешт плюс”

  • 16 Лютого, 2019
  • 1612 Переглядів
  • Comments Off

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко зустрілася в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки із спецпредставником США Куртом Волкером.

Як повідомляє прес-служба “Батьківщини”, темою розмови була ситуація в Україні, російська агресія на сході країни, можливі шляхи закінчення війни та досягнення стабільного миру на Донбасі, двостороння співпраця України та США.

Тимошенко, зокрема, в бесіді з Волкером виступила за проведення переговорів у форматі “Будапешт плюс” з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму, верховним комісаром ЄС і керівництвом Німеччини.

Лідер “Батьківщини” подякувала США за допомогу Україні, але наголосила на необхідності активізувати зусилля для якнайшвидшого вирішення військового конфлікту на Донбасі. Вона також наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до закінчення війни і повернення Криму.

Зі свого боку Курт Волкер запевнив у підтримці суверенітету і незалежності України, зазначивши, що США і надалі будуть докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності України і встановлення миру на сході.

Нагадаємо, Тимошенко просуває новий формат мирних переговорів на Донбасі з осені 2018 року. Він припускає, що за стіл переговорів повинні сісти керівники країн-підписантів Будапештського меморандуму, зокрема США і Великобританії, а також лідери Франції, Китаю, Німеччини і верховний комісар ЄС з питань безпеки.

Як повідомлялось, 15-16 лютого лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та заступник Голови партії, голова комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря беруть участь у щорічній Мюнхенській безпековій конференції.

В межах участі у заходах конференції Юлія Тимошенко провела зустріч із Президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE