Politerno > Україна і світ > Меркель каже, що після запуску Північного потоку-2 транзит через Україну буде збережено

Меркель каже, що після запуску Північного потоку-2 транзит через Україну буде збережено

  • 16 Лютого, 2019
  • 1411 Переглядів
  • Comments Off

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що після введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” транзит газу через Україну буде збережений.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це вона заявила під час панельної дискусії на Мюнхенській безпековій конференції.

Меркель наголосила, що “Північний потік-2” не вирішує проблему диверсифікації постачальників газу для Німеччини.

“Європі потрібна диверсифікація джерел… А російський газ залишається російським незалежно від того, як він надходить – через Балтійське море чи через Україну” – пояснила вона.

Меркель наголосила, що навіть після побудови нової гілки Північного потоку Німеччина продовжить шукати нові джерела постачання, в тому числі використовуючи термінали скрапленого газу. “Звичайно, ми будемо отримувати газ також із США”, – пояснила канцлерка.

Водночас, Меркель висловила впевненість, що запуск Північного потоку не перерве транзит газу через Україну. “Україна має лишитися транзитною державою. Інші газопроводи, “Ямал” і так далі, повинні продовжувати існувати”, – заявила вона. Свою впевненість канцлер пояснила тим, що Німеччина має намір збільшити споживання газу: “Та враховуючи те, що ми відмовилися від атомної енергії – нам потрібно все більше газу”.

Нагадаємо, у п‘ятницю 8 лютого країни-члени Євросоюзу на рівні послів затвердили позицію Ради ЄС щодо регулювання роботи газопроводу “Північний потік-2”. У вівторок 12 лютого компромісне рішення підтримали Єврокомісія та Європарламент.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE