Politerno > Україна і світ > Стан отруєного Скрипаля погіршився – ЗМІ

Стан отруєного Скрипаля погіршився – ЗМІ

  • 18 Лютого, 2019
  • 1273 Переглядів
  • Comments Off

Стан здоров’я колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, якого отруїли у березні 2018 року у британському місті Солсбері, погіршився.

Про це повідомляє газета The Sunday Times із посиланням на джерело в розвідці Британії, пише “Громадське“.

За даними джерел газети, Скрипаль перебуває вдома під наглядом лікарів. Медики побоюються, що росіянин навряд зможе позбутися наслідків отруєння.

Джерело видання у поліції розповіло, що потерпілий “деякий час” продовжить отримувати медичну допомогу.

Співрозмовник газети повідомив, що наразі невідомо, як почуватиметься Скрипаль, оскільки вплив застосованої проти нього речовини мало вивчений.

“Сама речовина, ймовірно, виведеться [з організму], але наслідки його впливу можуть зберігатися довго”, — зазначив доцент університету Ноттінгема Уейн Картер.

Скрипаль після замаху жодного разу не з’являвся у ЗМІ чи на публіці.

Нагадаємо, 14 лютого Розслідувачі Bellingcat назвали справжнє ім’я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів, ймовірного співробітника ГРУ “Сергія Федотова” і за словами журналістів, його звати Денис Сєргєєв.

5 вересня 2018 року британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Як повідомлялось, журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням “Героя РФ”.

Другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

У жовтні минулого року стало відомо, що Великобританія готова оголосити третього ймовірного співучасника отруєння Скрипалів.

Читайте також: Слід веде до Путіна: Британія з’ясувала всі деталі отруєння Скрипалів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE