Politerno > Україна і світ > НБУ через суд отримав нерухомість компанії Коломойського у Дніпрі

НБУ через суд отримав нерухомість компанії Коломойського у Дніпрі

  • 19 Лютого, 2019
  • 1097 Переглядів
  • Comments Off

Нацбанк 13 лютого отримав чергове рішення про звернення стягнення на предмет іпотеки, що забезпечує виконання кредитних зобов’язань “Приватбанку”.

Про це FinClub повідомили в прес-службі Нацбанку.

Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив в повному обсязі позовну заяву НБУ до компанії “Арлан” щодо звернення стягнення на предмет іпотеки: офісні приміщення в м. Дніпро вартістю 17,6 млн грн, передані в забезпечення виконання зобов’язань “Приватбанку” по кредиту рефінансування.

Нацбанк хоче, щоб екс-власники Приватбанку погашали прострочене рефінансування держбанку, отримане ще до націоналізації, а не платники податків.

Зазначається, що з початку літа 2018 року НБУ подав півтори сотні позовів.

Будівлю в Дніпрі по вул. Святослава Хороброго, 27 заклали відразу дві компанії: “Арлан” і “Акватера”. Їх іпотечні договори від 29 травня 2014 року стосувалися окремих поверхів і приміщень в цій будівлі.

Сумарно НБУ хоче стягнути з них 61 млн грн.

Як повідомлялось, цього місяця Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно компаній колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у справі про виведення близько 19 мільярдів гривень кредиту рефінансування напередодні націоналізації банку.

У грудні минулого року екс-акціонери “Приватбанку” Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов визнали нанесення збитків банку в розмірі 248 мільйонів доларів замість інкримінованих їм 1,9 мільярда доларів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE