Politerno > Тернопільщина > Львівський апеляційний суд відхилив скаргу Тернопільської міськради щодо сплати за дитсатки для іногородніх (Відео)

Львівський апеляційний суд відхилив скаргу Тернопільської міськради щодо сплати за дитсатки для іногородніх (Відео)

  • 19 Лютого, 2019
  • 1428 Переглядів
  • Comments Off

Фото “Терміново”

Львівський восьмий апеляційний суд відмовив у апеляційному позові міськраді у справі Анни Хасан проти Управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

Про це повідомляє “Терміново“.

Як відомо, дитину Анни Хасан вихователька 20 дитячого садочку міста Тернополя не впустила на заняття. Випадок трапився на початку червня минулого року. 

А все через те, що мама маленького Рината не оплатила додаткові 1215 гривень за перебування дитини у садочку.

Відтак, Анна Хасан звернулася до суду на скасування наказу Управління освіти і науки Тернопільської міської ради №261 про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації.

Згідно з цим наказом іногородні повинні були сплачувати за перебування дитини у дитячому садочку 1215 гривень. Тобто, якщо сім’я не має Тернопільської прописки, то повинна сплачувати досить велику суму.

Цей наказ про сплату іногородніми послуг за перебування дитини у садочку скасували в тернопільському суді у листопаді 2018 року. Проте представники міськради та відділу освіти подали апеляційну заяву у Львівський восьмий апеляційний суд. Скаргу Тернопільської міської ради колегія суддів відхилила.

Також варто звернути увагу, 17.01.2019 року активістами Тернопільського осередку Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан» надіслано запит на отримання інформації до Управління освіти і науки Тернопільської міської ради щодо того, яка сума коштів надійшла до міського бюджету з дошкільних навчальних закладів міста Тернополя від сплати батьками, діти яких не є зареєстрованими в місті Тернополя, зокрема за надання їх дітям освітніх послуг.

Як свідчить із офіційної відповіді Управління, станом на 01.01.2019 року на спеціальних рахунках дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів числиться сума коштів в розмірі 462358,04 грн., які поступили від батьків за надання освітніх послуг іногороднім дітям у 2018 році.

«У випадку, якщо Управлінням буде програно й апеляцію, кошти батькам прийдеться повернути, так як буде доведеним факт незаконності їх збору», – зазначили в осередку.

Читайте також: Потрійна дискримінація: батьки нетернопільських дітей зустрілись у суді з представниками міськради

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE