Politerno > Україна і світ > Суд відкрив провадження за позовом Тимошенко проти Порошенка щодо підкупу виборців

Суд відкрив провадження за позовом Тимошенко проти Порошенка щодо підкупу виборців

  • 20 Лютого, 2019
  • 1806 Переглядів
  • Comments Off

Шостий апеляційний суд Києва відкрив провадження за позовом кандидата у президенти, лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко до кандидата у президенти та діючого президента Петра Порошенка щодо незаконної агітації.

Про це йдеться на сайті судової влади.

Зазначається, що головуючим суддею призначений суддя Анатолій Степанюк.

Як вказується у матеріалах справи, позивач просить визнати протиправними дії кандидата на пост президента щодо проведення передвиборної агітації з порушенням законодавства України та встановити факт використання ним при фінансуванні передвиборної агітації, крім коштів свого виборчого фонду, інших коштів.

Раніше у прес-службі Тимошенко заявили, що Національна поліція відкрила за її заявами два  кримінальні провадження – про підкуп виборців на користь Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.

Зазначається, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко “через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції  Березенко”, скуповує голоси. “За наявної в її команди інформацією, у Порошенка хочуть роздати по 1000 грн шести мільйонам виборців”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Як заявила політик, цим президент ніби намагається забезпечити собі вихід у другий тур виборів.

За даними прес-служби суду,  слухання справи відбудеться у середу, 20 лютого о 19.00.

Як повідомлялось, Міністерство внутрішніх справ за заявами лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко порушило дві кримінальні справи про фальшування виборів командою Петра Порошенка.

Читайте також: Саакашвілі: Тимошенко – чистий політик, її не цікавлять гроші і її ненавидять олігархи

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE