Politerno > Тернопільщина > Що таке адмінресурс і як з ним боротись (Документ)

Що таке адмінресурс і як з ним боротись (Документ)

  • 21 Лютого, 2019
  • 1311 Переглядів
  • Comments Off

Шановні містяни та жителі нашої громади, не дайте себе ошукати та продати майбутнє ваших дітей та онуків “хворим на руку бєрущую”.

Сьогодні вже вдруге виявила порушення передвиборної агітації #найманцеволонтерами партії солідарність у місті Борщеві. Дві особи в наметі кандидата в Президенти України Петра Порошенка збирали персональні дані громадян, фіксуючи їх особистою рукою у “анкету”, яка виявилась агітаційними матеріалами(ст.59 Закону “Про вибори Президента України”…

На даному бланку зазначено дані замовника, установа, що здійснювала друк,тираж 100000 примірників, відповідальна за випуск особа. В правому нижньому кутку агітки розміщено заклик, що спонукає до вибору кандидата. За всіма ознаками агітаційна листівка.От тільки збирати персональні дані мають право виключно фізичні чи юридичні особи, яким надано це право за статутом… законом чи іншим підзаконним актом (ч.1 ст.6 Закону “Про захист персональних даних”).  Частиною 1 ст.7 цього ж закону й зовсім заборонено збір і обробка персональних даних у суб’єктів цих даних за політичними вподобаннями. Можна тільки здогадуватись для чого саме особи збирають персональні дані у період передвиборної агітації…мабуть будуть давати “срібняки” за продану душу.

В 12.20 годин я викликала поліцію, які прибули за 10 хвилин. У період, поки ми очікували прибуття екіпажу патрульних одна з “волонтерок” запакувала всі заповнені анкети під полу пальта і втікла з ними в туалет. Після прибуття поліцейських представник штабу, який весь цей час знаходився біля намету, кудись зник. Поліцейські намагались ідентифікувати двох агітаторок, але виявилось, що жодних документів на дану діяльність у них немає. Не було й дозволу з міської ради на встановлення агітаційного намету. Слідчий запросив мене дати свідчення і ми направились в офіс по вул. Шевченка, 15. По дорозі до офісу нас перестрів другий (гуманітарний) заступник голови Борщівської РДА О.Степовий. Він супроводжував “представника штабу” та жінку, яка пішла за документами. Пан “гуманітарний заступник” почав спонукати слідчого Борщівського ВП до протиправних дій щодо мене, не забуваючи додавати барвів у свій сленг… Кожне його речення закінчувалось тихим “бля”…

“Ви хто така, що перешкоджаєте передвиборній агітації. Заберіть її!!!” – викрикував пан О.Степовий серед міста (о 12.40 год) в робочий час. Після цього я повернулась слідом за ними до намету і вже там запитала пана заступника що він робить в робочий час біля цього намету. А він, банально, застосовуючи свій “вплив” почав керувати роботою поліцейських. Поліцейські поводились гідно і продовжували свою справу. Я пішла до офісу і дала свідчення слідчому. Після цього зателефонувала голові РДА Л.Юськів і подала заяву (в телефонному режимі) щодо поведінки її підлеглого та кришування ним політичних агітаторів в робочий час.

Ч.1 ст 58 Закону України “Про вибори Президента України”
Передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за, або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватись у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

Вважаю, що в даній ситуації “на лице” порушення ст.58 щодо агітації, яка “суперечить законам України”.

Шановні громадяни, якщо бачите таке неподобство – “анкету” з агітаторами, дайте свої дані агітатору, а в момент особистого підписування, забирайте анкету, фотографуйте і викликайте поліцію через дзвінок на 102. Не дайте негідникам продати майбутнє ваших дітей і онуків!!!

P.S. Біля заступника голови РДА стояло троє чоловіків – майданівців. Жоден з них не зробив йому зауваження ні щодо прогулу робочого часу, а ні щодо кришування незаконної агітації. Колись в 2014-му ми з вами, хлопці, жили в одній палатці – “Борщівська криївка” на Майдані… і стояли там проти свавілля влади, Іван, Юра, Іван!

Наталія Яворська

Читайте також: Від #Сітки до секти. Як Порошенко будує глобальну мережу підкупу виборців за держрахунок

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE