Politerno > Україна і світ > У “Батьківщині” звинуватили СБУ та ГПУ в роботі на Порошенка

У “Батьківщині” звинуватили СБУ та ГПУ в роботі на Порошенка

  • 22 Лютого, 2019
  • 1327 Переглядів
  • Comments Off

СБУ закриває очі на порушення закону з боку команди Петра Порошенка і водночас безпідставно переслідує його опонентів, а от поліція діє неупереджено.

Про це пише у Facebook народний депутат від партії “Батьківщина” Вадим Івченко.

“Міністерство внутрішніх справ та поліція міста Суми не захотіли кришувати підкуп виборців від команди Порошенка. Поліцейські “на гарячому” затримали скупників голосів за президента, але їм на виручку прийшла СБУ”, – коментує Івченко скандал, який розгорівся 21 лютого в Сумах.

За його словами, у четвер мешканка Сум повідомила в поліцію, що в одному з приміщень міста роздають гроші за голосування за одного з кандидатів.

“Було затримано мешканців Києва та Нікополя – Мальцев і Лиховид. Вони є співробітниками одного з підрозділів виборчого штабу Петра Порошенка. Входять в польову структуру, яку очолює керівник проекту побудови мереж для голосування технолог БПП Дмитро Касьянов. Після надання пояснень вони їх відпустили”, – розповідає Івченко.

Він повідомив, що водночас до міськуправління поліції Сум прибули оперативники СБУ і прокуратури ы провели обшук у поліцейських, які затримували агітаторів. Проти них порушили справу за підозрою у перевищенні влади.

Згідно із заявою депутата, незважаючи на те, що “вже неодноразово в ЗМІ розповідали про схему, яку було запущено Адміністрацією президента зі збором особистих даних та підкупом виборців”, СБУ не розслідує ці викриття, а намагається звинуватити головного опонента діючого президента Юлію Тимошенко в буцімто створенні піраміди з агітації.

“Робиться це виключно для того, аби відвернути увагу від численних корупційних схем Порошенка та зробити спробу дискредитації “Батьківщини”, – обурюється Івченко.

Крім того, за його словами, СБУ веде постійне стеження та переслідування опозиційних сил.

“Напевне розраховують, що фальшиві звинувачення вплинуть на виборців і Порошенку все ж вдасться протиснутись хоча б у другий тур”, – каже нардеп.

Нагадаємо, 21 лютого в офісі партії БПП в Сумах поліція затримала двох людей за підозрою в підкупі виборців. В ситуацію втрутились працівники прокуратури, і двох затриманих громадян звільнили.

При цьому прокуратура почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками поліції.

У поліції на це заявили, що діяли в рамках закону.

Читайте також: Тимошенко відкинула причетність до “пірамід” та розповіла про “домовленості” з Аваковим (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE