Politerno > Україна і світ > Обмеження для ФОП: Порошенко каже, що був не в курсі щодо ініціативи

Обмеження для ФОП: Порошенко каже, що був не в курсі щодо ініціативи

  • 23 Лютого, 2019
  • 1378 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко має намір взяти участь в обговоренні ініціатив щодо діяльності ФОП, які сплачують єдиний податок, щоб не допустити утисків у роботі підприємців, зокрема ІТ-сектору.

Про це він заявив у суботу під час виступу на Раді регіонального розвитку Львівщини, повідомляє прес-служба президента.

“Принагідно хочу сказати, що пропозиція Міністерства соціальної політики внести поправки до Трудового кодексу, які могли би обмежити діяльність ФОПів на єдиному податку взагалі і в IT-галузі зокрема – це робоча ініціатива самого міністерства. Уряд це рішення не приймав. Президент його не бачив”, – зазначив він.

За словами Порошенка, міністерство як орган, який відповідає за наповнення Пенсійного фонду, має шукати шлях легалізації трудової зайнятості.

Читайте також: Порошенко нагородив свого спічрайтера Хрестом Івана Мазепи

“Але ми найближчим часом ретельно обговоримо модель, яку вони зараз запропонували. Вона ще не розглядалася на Кабміні. І в моїх планах взяти активну участь в обговоренні цього, для того щоб ІТ-сектор як наш пріоритет відчував себе захищеним. Це є моє президентське слово”, – наголосив він.

“Це не означає, що цим не треба займатися. Але ми просто маємо знайти інші способи як виводити зарплати з тіні, як легалізувати зайнятість, як наповнювати Пенсійний фонд”, – додав Порошенко.

Читайте також: Порошенко швидко перетворюється на Брежнєва

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE