Politerno > Україна і світ > Луценко назвав прийнятною контрабанду з Росії запчастин для військової техніки

Луценко назвав прийнятною контрабанду з Росії запчастин для військової техніки

  • 27 Лютого, 2019
  • 1197 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокурор Юрій Луценко назвав прийнятною контрабанду запчастин для військової техніки, які виробляють тільки в Росії.

Про це він сказав на брифінгу в середу, коментуючи журналістське розслідування про корупцію в “Укроборонпромі”.

“Після бездумного розпродажу військової техніки до 2014 року, напевно, всі знають, з’явилися великі труднощі з ремонтом підприємствами оборонпрому. Велика кількість вузлів і агрегатів виготовляється виключно в Російській Федерації і не може бути відтворена без багатомільярдних капіталовкладень”, – заявив Луценко.

“В останні роки більшість цих запчастин оборонпром отримує від волонтерів і підприємств, які контрабандою доправляють їх з території РФ. За часів війни для воюючої країни я вважають це прийнятним. Неприйнятною і навіть аморальною вважаю грубу наживу на цьому”, – сказав він.

У зв’язку з цим він заявив, що органи слідства займаються компаніями “Оптимумспецдеталь” і “Ренал”, згаданими в розслідуванні.

Генпрокурор визнав факт того, що ці фірми постачали в Україну контрабандні запчастини, в тому числі на заводи “Укроборонпрому” і завод “Кузня на Рибальському”. При цьому він наполягає, що це були якісні вироби, а не повітря.

“Це “залізо” було використано в ремонті військової техніки і успішно показує себе в зоні бойових дій протягом українсько-російської війни”, – заявив Луценко.

У той самий час генпрокурор розповів, що ці постачальники можуть бути причетні до порушення законодавства, зокрема до ухилення від сплати податків.

Державна фіскальна служба за завданням прокуратури провела 2018 року перевірку частини контрагентів “Оптимумспецдеталі”. “Встановлено збитки на 22 млн гривень, які не надійшли до бюджету через несплату податків”, – повідомив Луценко.

За його словами, правопорушення розслідують із 2016 року. “Журналістське розслідування з’явилося в той момент, коли ми були на фінішній прямій”, – запевняє Луценко.

Генпрокурор обіцяє вручення підозр у цій справі найближчим часом.

Як повідомлялось, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський попросив припинити його повноваження через журналістське розслідування про корупцію в “Укроборонпромі”.

Лідер фракції “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістів про збагачення його оточення в оборонній сфері.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE