Politerno > Україна і світ > Луценко слідом за БПП заявив, що скасована стаття про незаконні статки була неефективною

Луценко слідом за БПП заявив, що скасована стаття про незаконні статки була неефективною

  • 27 Лютого, 2019
  • 1884 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що стаття про незаконне збагачення чиновників, скасована Конституційним судом, не була дієвою на практиці.

Про це він заявив під час брифінгу у середу.

“Рішення КСУ не є великою несподіванкою. Спеціалісти в галузі права знають, що наш фантастичний Комітет з антикорупційної діяльності Верховної Ради підготував текст закону, який не відповідає практиці юридичного застосування”, – сказав генпрокурор.

Він наполягає, що свідченням неефективності є те, що “за всі ці роки НАБУ не змогло притягнути до відповідальності по цій статті жодну особу”.

За словами Луценка, висловлювати претензії до КС можуть лише ті, хто “ретельно не вчитувався в документи”.

“Юристи називають такі статті “мертвими”, тобто тими, які не можна застосувати на практиці… Норми погано прописаного закону не діяли… Очевидно, треба поправити закон і діяти рішуче в цьому напрямку”, – додав очільник ГПУ.

Він зазначив, що підтримує  точку зору Петра Порошенка в тому, що треба проаналізувати рішення Конституційного суду і після цього внести до парламенту новий законопроект, “який буде дієвим, ефективним для того, щоб незаконне збагачення в нашій країні каралося не на словах, як сьогодні, а на ділі”.

Сьогодні голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов сказав, що його фракція терміново розробляє законопроект з новою статтею про незаконне збагачення, яка має повністю відповідати Конституції.

Як повідомлялось, під час брифінгу генпрокурор Юрій Луценко назвав прийнятною контрабанду запчастин для військової техніки, які виробляють тільки в Росії.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE