Politerno > Україна і світ > Позовом проти Авакова за дорученням Порошенка займається Ківалов – політолог

Позовом проти Авакова за дорученням Порошенка займається Ківалов – політолог

  • 7 Березня, 2019
  • 3085 Переглядів
  • Comments Off

Президент України Петро Порошенко звернувся до Сергія Ківалова за підтримкою і забезпеченням “правильного” рішення у справі про вимогу визнати дії міністра внутрішніх справ Арсена Авакова незаконними.

Про це повідомили відразу два джерела в Адміністрації Президента України та Окружному адміністративному суді Києва, пише політолог Владислав Дзівідзінський.

“Гарант розуміє, що його позиції слабшають з кожним днем. Він давно хотів розправитися з Аваковим, але розумів, що в парламенті “просто так” не проголосують за відставку. Тому була вигадана історія з позовом про визнання незаконними дії Авакова і зобов’язаннями внести в парламент подання на його звільнення. Щоб не світитися самому, Порошенко попросив Ківалова “супроводжувати” розгляд позову через підконтрольного голову суду. Так Порошенко зможе зберегти обличчя перед Заходом”, – говорить джерело в АПУ, зазначає політолог.

Як стверджують в Адміністрації, за таку підтримку Сергій Ківалов отримав 5 мільйонів доларів США.

“Вартість послуг Ківалова щодо усунення Авакова – 5 мільйонів доларів США від гаранта. Дивуватися не треба. За кампанію з усунення Яценюка було заплачено набагато більше. Аваков – не прем’єр-міністр, але ставки сьогодні значно вище, ніж в 2016-му з Яценюком”, – поділилися на Банковій.

Читайте також: Аваков розповів, як СБУ використовує справу Гандзюк та про роль Березенка у провадженнях щодо виборів

Цю інформацію підтверджують і в самому Окружному адміністративному суді Києва.

“Вовк (голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк – Ред.) – креатура Ківалова і від нього одержує вказівки щодо ухвалення потрібних рішень. Про те, що буде подано такий позов, Вовк знав заздалегідь”, – розповіли в адміністративному суді.

Як стало відомо, в Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про визнання протиправними дій та бездіяльності.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними дії Авакова щодо положень ст. 7 закону “Про Кабінет Міністрів України”, що стосуються вимог до членів уряду, зокрема, про володіння українською мовою.

Крім того, серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність Гройсмана щодо нездійснення контролю за діяльністю міністра внутрішніх справ.

Позивач просить прем’єра внести у Верховну Раду подання про звільнення Авакова.

Читайте також: Аваков: СБУ співпрацює із праворадикалами із С14

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE