Politerno > Україна і світ > Що світ говорить про нас, Свинарчуків та Порошенка – Альона Шкрум

Що світ говорить про нас, Свинарчуків та Порошенка – Альона Шкрум

  • 19 Березня, 2019
  • 2277 Переглядів
  • Comments Off

Велика кількість світових газет та міжнародних каналів – від Euronews та Atlantic Council до французьких, польських та німецьких газет – пишуть та говорять останніми тижнями про українські вибори та переважно про скандали щодо грабунку на оборонці.

Німецька газета пише статтю під назвою “Корінь проблеми”, де аналізує Гладковського, звідки він взявся, і що робив разом з сином та діючим Президентом останні 20 років.

Олег Свинарчук за свою кар’єру дізнався, що таке велика дружба” – іронізує газета.

З 90-х років Свинарчук був не тільки другом, а й діловим партнером промисловця Петра Порошенка. Двом друзям належала компанія “Богдан”, яка виробляла мікроавтобуси“.

…У 2014 році Порошенко став президентом. І Порошенко призначив свого друга, який змінив прізвище і став ГЛАДКОВСЬКИМ, головою комісії з військово-технічного співробітництва, а потім заступником секретаря Ради національної безпеки“.

Німецький експерт, який спеціалізується по Україні і мав доступ до урядової інформації в Берліні, заявив ще в 2017 році, що, згідно з міжнародними оцінками, до половини українського оборонного бюджету розкрадається“.

Пишуть вони і про скандальне рішення Конституційного суду, який закрив справи мінімум “по 65 фігурантам та обвинуваченням“.

Критики вважають, що президент готується до можливої ​​втрати імунітету” – такий висновок роблять німці через рішення КСУ.

Польська “Річ Посполита” пише статтю про “Президента за 1000 гривень”, корупційні скандали щодо “сіток” та штабів Порошенка, які роздають бюджетні кошти за голос і продовжує: “на цьому фоні тривають подальші корупційні скандали в оборонці“.

Петро Порошенко має щодень більше причин для занепокоєння, чи пройде він у другий тур виборів“.

Поляки дуже детально пояснюють своїм громадянам, що таке сітки, та як вони фінансуються з державного бюджету України, посилаються на слова міністра Авакова:

“…органи влади району або міста отримують список осіб, яким вони повинні виплатити по 1000 гривень (еквівалент 140 злотих) в рамках “соціальної допомоги”.

Кошти, як стверджує Аваков, надходять з державної програми підтримки найбідніших “Турбота”, яка спонсорується з державного бюджету. Після отримання грошей, такій людині телефонують і нагадують, за кого вона повинна голосувати“.

Відомий американський аналітичний центр Atlantic Council пішов ще далі у своїх статтях.

Стаття називається промовисто: “Чому Порошенко не заслуговує на другий термін” і починається словами:

Україні потрібні зміни.Черговий скандал, пов’язаний зі звинуваченнями в масових спекуляціях на війні України з Росією, за якими стоять впливові українці, доводить необхідність нового лідера на майбутніх президентських виборах” – все дуже ясно.

Серед 5 причин “чому Порошенко має піти”, які автор статті називає, першими йдуть такі:

Порошенко повинен піти, тому що:

1. Незважаючи на те, що він керує Україною вже майже п’ять років, він не зумів зруйнувати корумповану систему управління і не вступив в боротьбу з олігархами.

2. Порошенко не зміцнив диктатуру закону: він не відправив у відставку корумпованих суддів, поліцейських і прокурорів і не замінив їх міцними інститутами охорони правопорядку.

В Україні не було жодної гучної справи, в рамках якої високопоставлений чиновник отримав би реальний термін, за винятком звинувачень, висунутих проти колишнього президента Віктора Януковича і його поплічників
“.

Не погодитись дуже важко.

Альона Шкрум, народний депутат України, голова підкомітету з реформи держслужби

Читайте від автора: У команди Порошенка криза жанру – Альона Шкрум

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE