Politerno > Україна і світ > Віктор Небоженко про Порошенка-2

Віктор Небоженко про Порошенка-2

  • 19 Березня, 2019
  • 1402 Переглядів
  • Comments Off

“Незважаючи на те, що переважна більшість українських виборців категорично відмовляються бачити Порошенка знову президентом, він сам іншої думки про свою історичну роль і блискучу долю”.

І далі: “Насправді, Порошенко таки впевнений, що він зуміє зберегти владу і вдруге стати президентом. Це нахабно і цинічно, але йомусправді все життя щастило, навіть з «кличками», на відміну від Путіна. Порошенко за своє довге авантюрне життя жодного разу ніде не працював і ні разу не сидів у в’язниці. Навіть Путін вважає його щасливчиком і розраховує і далі використовувати його в своїх підступних планах проти України. Тому якщо не «миттям, то катанням» Порошенко сподівається прорватися і зберегти владу будь-якою ціною – за рахунок національних інтересів і майбутнього України.

Як справжнього олігарха, який домігся президентської влади, його не цікавить, як довго проживе Україна після його правління, головне – це його особисте майбутнє, а не майбутнє країни. Те, що Порошенко чинив з Україною протягом 2014 – 2019 років переконало його, що те ж саме можна робити з країною ще п’ять років. Треба тільки «проскочити» неприємний момент президентських виборів 2019 року. Його самовпевненість у своїй перемозі зростає так само швидко, як і презирство до українського народу, який погодиться ще п’ять років терпіти Порошенка.

Порошенко глибоко впевнений, що українські виборці це не той фактор політики, на який можна чи на який треба звертати увагу після закінчення виборів. Він упевнений, що після своєї скандальної перемоги на несправедливих, нечесних президентських виборах люди «покричать і заспокояться», а він займеться улюбленими і важливими справами – збагаченням і помстою тим, хто критикував, сумнівався чи не визнавав його владу.

Порошенку-2, як президенту другого терміну, залишилося вирішити тільки чотири маленькі проблеми.

Перша – як змусити Захід визнати скандальні вибори, відповідно, як змусити зарубіжних політиків приїхати на інавгурацію старого-нового Порошенко. А Кремлю досить буде реальної влади Порошенка-2 над Україною, а не її демократична легітимація. Більш того, чим слабкіша і непристойніше буде «перемога» Порошенко на виборах, тим більше він буде потребувати допомоги Росії. З перемогою Порошенка на президентських виборах Кремль пов’язує сильну надію на внутрішню деградацію України і її перетворення на подобу «путінської» Росії. Після цього всій Європі буде ясно, що Україна – це всього лише знівечена, вічна копія і «огризок Росії». Що й потрібно було довести.

Друга проблема, що робити з популярним Зеленським, який після виборів нікуди не зникне і з Тимошенко, яка буде впевнена, що у неї вкрали перемогу?

Третя проблема, яка хвилює Порошенка-2, який нібито «переміг» Україну на президентських виборах 2019 року, – де проводити інавгурацію – в Житомирі чи Вінниці. Все підходить, окрім Києва. Бо його «інавгурація» в Києві, на Майдані або у Верховній Раді – це буде відрите знущання над приниженими, обдуреними і переможеними українськими виборцями.

І четверта проблема «Порошенка-2», – як і на кого направити накопичений гнів українських виборців. Президентські вибори повинні бул б «випустити пар» народних протестів, заспокоїти людей, принести зміни і оновлення країні. Адже люди розраховують на зміну влади і виникнення перспективи в ході президентських виборів, а їх знову, як може статися, обдурять, як і в 2014 році. Звичайні прийоми Порошенка – кадрові перестановки, обіцянки «рубати руки» мародерам і корупціонерам, відволікання уваги суспільства, нацьковування одних на інших і маніпулювання громадською думкою   ве це вже не допоможе утримати владу”.

Виктор Небоженко

Читайте від автора: Садовий і незручні вибори

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE