Politerno > Україна і світ > Садовий і незручні вибори

Садовий і незручні вибори

  • 5 Березня, 2019
  • 1226 Переглядів
  • Comments Off

Лідер партії «Самопоміч», мер Львова, політик-мільйонер Садовий не дослухався до публічної “поради” маленького Ісуса Христа – сміливо йти на вибори і припинив боротьбу за пост президента.

Садовий вчасно вийшов з проваленої ним виборчої кампанії кандидата в президенти. Він так і не знайшов свій «ядерний електорат» і фактори потенційного зростання свого рейтингу. Хоча несподіваний відхід Садового з президентських перегонів обставлялся ним, як благородний жест львівського політика-бізнесмена в сторону майбутнього демократичного об’єднання. 

Першою від його рішення постраждала його ж партія «Самопоміч», яка пропускає важливу для будь-якої політичної сили подію – участь у виборах президента країни. В цьому випадку вона опускається до групи політичних аутсайдерів типу БПП і Народного фронту. Їхні рейтинги дають їм можливість брати участь лише у виборах мерів середніх міст України, але не на загальнонаціональній арені. Справа дійшла до того, що кандидату в президенти Порошенкові довелося відмовитися від послуг партій-двійників, своїх політичних партнерів – Народного фронту і БПП, щоб не знижувати і без того його слабкий рейтинг. Що стосується «Самопомочі», то відмова її лідера Садового брати участь в президентських виборах поставила партію і фракцію в скрутне становище, обмеживши її політичний потенціал і створивши реальні проблеми для її політичного майбутнього.

Мало того, що фракція «Самопоміч» у Верховній Раді так і не зуміла знайти свою політичну гру і ось тепер, і її лідер відмовляється довести свою політичну вагу і перспективу участю в президентських виборах. З

Зате Садовий вміло схитрував і, йдучи з виборчої кампанії, «подарував» похмурому Гриценкові неіснуючі 10% міфічного електорату, який дозволить, нібито, прорватися до другого туру виборів. А після президентських виборів у Садового буде привід критикувати результати боротьби Гриценка на виборах, за те, що той, так і не зумів скористатися його «царським подарунком». Тому, він, Гриценко буде не гідний очолювати парламентський список «єдиних демократичних сил» восени 2019 року.

А поки, за час до початку парламентських виборів, «Самопоміч» повинна вирішити, що їй далі робити. Або міняти лідера, або змінюватися самій партії – шукати нову стратегію і тактику виживання цієї політичної сили.

Виктор Небоженко

Читайте від автора: Драма кандидата-президента

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE