Politerno > Україна і світ > Вояж Медведчука і Бойка до РФ: Луценко звинувачує ДПС, ті кажуть, що дозволи на виліт не видають

Вояж Медведчука і Бойка до РФ: Луценко звинувачує ДПС, ті кажуть, що дозволи на виліт не видають

  • 27 Березня, 2019
  • 1297 Переглядів
  • Comments Off

ГПУ зареєструє кримінальне провадження в зв’язку з польотом до Росії представників “Опозиційної платформи – За життя” кандидата в президенти Юрія Бойка та кума президента РФ Віктора Медведчука.

Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав 27 березня на засіданні Кабінету міністрів.

“Сьогодні буде зареєстроване провадження про незаконний перетин кордону. Але питання є не тільки до аерослужби, а й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку”, – сказав Луценко

Генпрокурор запевнив, що “законна реакція не забариться”.

У свою чергу, представник Державної прикордонної служби Олег Слободян у Facebook заявив, що інспектори можуть лише перевіряти документи, які надають право на перетин кордону і якщо стосовно певного громадянина немає ніяких обмежень від інших правоохоронних органів – він може перетнути кордон.

“Щодо повноважень Держприкордонслужби під час здійснення прикордонного контролю. Інспектори державної прикордонної служби приймають рішення про надання дозволу громадянам на перетин кордону після перевірки документів, які таке право надають”, – розповів він.

“Якщо документи дійсні і стосовно даного громадянина не має обмежень в перетині кордону з боку інших правоохоронних органів – він може перетнути кордон”, – зазначив Слободян.

За його словами,  що стосується дозволу на виліт повітряних транспортних суден, то це питання не в компетенції Держприкордонслужби.

22 березня прем’єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з представниками “Опозиційної платформи – За життя” кандидатом у президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Читайте також: Хто кому агент в українській політиці – Білецький

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE