Politerno > Україна і світ > У Путіна не привітали Зеленського та відповіли щодо компенсацій РФ за Крим і Донбас

У Путіна не привітали Зеленського та відповіли щодо компенсацій РФ за Крим і Донбас

  • 1 Квітня, 2019
  • 1320 Переглядів
  • Comments Off

Офіційний Кремль дасть оцінку українським виборам після другого туру.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російське агентство ТАСС.

“Вибори в Україні не закінчилися, має бути другий тур, тому поки давати якісь висновки офіційні рано, – сказав він. – Потрібно почекати”.

Пєсков не став говорити і про ставлення до результату Володимира Зеленського, лідируючого за підсумками першого туру.

“Поки вибори не закінчилися, поки не відбувся другий тур і не знайшовся переможець виборів, говорити (про це – ред..) вважаємо передчасним”, – зазначив він.

Пєсков також заявив, що російська сторона не направлятиме поздоровлення нікому з кандидатів в зв’язку з виходом у другий тур президентських виборів на Україні.

“Поки вибори не закінчилися, поздоровляти з виходом у другий тур, напевно, було б невірно, тому, природно, про це мова не йде – тому що переможець виборів поки не визначений на Україні”, – сказав представник Кремля.

Також, коментуючи висловлювання кандидата в президенти України Володимира Зеленського, який заявив, що в разі зустрічі з Володимиром Путіним він має намір звимагати від нього повернення територій і виплати компенсацій Україні за їхнє захоплення, Дмитро Пєсков заявив, що Кремль готовий пояснювати будь-якому політикові свою позицію щодо Донбасу і вважає, що не підлягає обговоренню тема приналежності анексованого Криму.

Він вкотре заявив, що Росія нібито не окуповує “ніяких українських територій”.

Повідомляється, що з приводу анексованого Криму Пєсков заявив, що ця тема не підлягає обговоренню і “закрита раз і назавжди”.

При цьому слова “окупація” і “анексія” прес-секретар Путіна назвав “абсолютно такими, що не застосовуються до Криму ні де-факто, ні де-юре”.

Читайте також: Експерт про фактор “джокера” Смешка, виборчу корупцію і політичне майбутнє

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE