Politerno > Україна і світ > Аваков на Кабміні виступив проти Порошенка

Аваков на Кабміні виступив проти Порошенка

  • 10 Квітня, 2019
  • 3059 Переглядів
  • Comments Off

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проголосував проти відставки очільника Одещини Максима Степанова, бо його звільняють “за політичними мотивами”.

Про це Аваков сказав у коментарі “Українській правді”.

“Він (Степанов – УП) протидіяв фальсифікації, протидіяв “сітці” (технологія підкупу виборців – УП) – його звільняють”, – вважає глава МВС.

Рішення про відставку голови Одеської обласної державної адміністрації він назвав “недержавним”.

Нагадаємо, президент України Порошенко своїм указом від 6 квітня відсторонив Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Іншим указом президент тимчасово поклав виконання обов’язків голови Одеської ОДА на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

Пізніше, відсторонений Степанов на брифінгу заявив, що вважає відповідний указ незаконним, оскільки президент вийшов за рамки Конституції.

Також Максим Степанов вважає, що його намагаються усунути з посади у зв’язку з його позицією щодо проведення чесних виборів в області. Про це чиновник заявив у Фейсбук, розмістивши відповідну фотографію. На ній Степанов тримає аркуш паперу з текстом “Забезпечив чесні вибори! Відсторонений?”.

Співробітники обласної державної адміністрації та керівники районних адміністрацій області вирішили підтримати голову Одеської обладміністрації.

Увечорі, 9 квітня, від президента Петра Порошенка до Кабінету Міністрів надійшло подання на звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

10 квітня Кабінет міністрів погодив звільнення глави Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE