Politerno > Україна і світ > Переможець виборів матиме формальні підстави розпустити Раду – ЗМІ

Переможець виборів матиме формальні підстави розпустити Раду – ЗМІ

  • 13 Квітня, 2019
  • 1053 Переглядів
  • Comments Off

Верховна Рада України може достроково припинити свої повноваження, якщо не будуть надані документи про активність коаліції після кінця лютого 2019 року.

Як сказано в матеріалі Сергія Рахманіна для “Дзеркала тижня”, рішення можуть прийняти за допомогою київського Окружного адміністративного суду.

“Суд постановив витребувати у Верховної Ради, Апарату Верховної Ради, коаліції депутатських фракцій у парламенті відомості, станом на 28 лютого 2019 року із зазначенням прізвищ, імен, по батькові народних депутатів, що входять до складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді” – повідомили представники прес-служби ОАС.

Початком розгляду став позов нардепа Андрія Деркача. Він звернувся до суду з приводу бездіяльності координаторів коаліції, які не внесли кандидатуру міністра охорони здоров’я.

Перш ніж встановити ступінь відповідальності кураторів більшості за це, суд зажадав від них надати інформацію про саме існування коаліції з наданням відповідних документів. Якщо таких немає, про це суду потрібно повідомити в письмовій формі.

Незважаючи на те, що інформація повинна була бути передана не пізніше, 12 березня, за словами Рахманіна її немає досі.

Журналіст підкреслює, що якщо відповідні документи не будуть надані, у суду буде привід встановити, що коаліція відсутня як мінімум з 28 лютого 2019 роки 30 днів, відведених на формування нової, закінчилися в кінці березня. Таким чином, у переможця президентських виборів, якщо він обіпреться на рішення ОАС, з’являться формальні підстави припинити повноваження ВР відразу після прийняття присяги.

Читайте також: “Хіба що Захід буде проти”. Чи розпустить новий президент Раду достроково

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE