Politerno > Україна і світ > Порошенко поскаржився, що екстрадиція Крючкова – передвиборча технологія Зеленського

Порошенко поскаржився, що екстрадиція Крючкова – передвиборча технологія Зеленського

  • 15 Квітня, 2019
  • 1572 Переглядів
  • Comments Off

Володимир Зеленський використовує у політичній боротьбі екстрадованого за підозрою у розкраданні обленерго екс-нардепа Дмитра Крючкова.

Про це президент і кандидат на цю посаду Петро Порошенко заявив у понеділок в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“Я хочу наголосити, що нічого спільного з боротьбою з корупцією ці процеси не мають. Три роки треба було боротися з цією корупцією або одразу ж після президентських виборів. Це передвиборчі технології штаба мого опонента (Володимира Зеленського – УП) і його патрона, пана Коломойського (олігарха Ігоря Коломойського – УП)”, – сказав президент.

Він зазначив, що Крючков три роки “ховався по всьому світу”, а за декілька тижнів до виборів він “йде і здається німецькій владі”.

“Побачите, завтра пана Крючкова поведуть до суду, після завтра він опиниться на волі, а в четвер він буде на каналі “1+1″, на території пана Зеленського, для того, щоб відіграти свою роль у виборчому процесі”, – додав Порошенко.

Він стверджує, що незнайомий з Крючковим і ніколи з ним не спілкувався.

“В інтерв’ю журналістам він каже: “Я колись спілкувався з паном Кононенком, я писав всі розмови”. Але продемонтрувати він зміг лише 5 слів”, – прокоментував президент інформацію про те, що його найближчий соратник, нардеп Ігор Кононенко може бути причетний до розкрадання в енергетиці.

Водночас, Порошенко додав, що правохоронці “мають це все об’єктивно і неупереджено розслідувати”.

Як повідомлялось, у понеділок, 15 квітня, з’явилась інформація, що до України можуть екстрадувати колишнього депутата Верховної Ради, екс-голову правління ПРАТ “Холдингова компанія “Энергомережа” Дмитра Крючкова за його власним бажанням.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що після того, як екс-нардеп Дмитро Крючков, якого підозрюють у розкраданні обленерго, прибуде в Україну, йому нададуть охорону, оголосять підозру та оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” оприлюднили розслідування про причетність оточення Порошенка до афер в енергетиці.

Журналісти опублікували записи телефонних розмов, де люди, чиї голоси схожі на голоси Крючкова та Кононенка, а також братів-бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів та інших осіб, обговорюють спільні інтереси в енергетичному бізнесі та оборудки з обленерго.

У президента Петра Порошенка розслідування програми “Схеми” назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на “Радіо Свобода”.

Згодом Ігор Кононенко попри домовленості відмовився від інтерв’ю журналістам програми “Схеми”.

В листі розслідувачам програми Схеми з німецької в’язниці Дмитро Крючков підтвердив, що найближче оточення президента Петра Порошенка курувало оборудки в енергетичному комплексі й отримувало від цього значну частину прибутку. До оборудок, зокрема, був безпосередньо причетний колишній бізнес-партнер президента Петра Порошенка, перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE