Politerno > Україна і світ > По приїзду в Україну Крючкову оголосять підозру і нададуть охорону – Холодницький

По приїзду в Україну Крючкову оголосять підозру і нададуть охорону – Холодницький

  • 15 Квітня, 2019
  • 1214 Переглядів
  • Comments Off

Після того, як екс-нардеп Дмитро Крючков, якого підозрюють у розкраданні обленерго, прибуде в Україну, йому нададуть охорону, оголосять підозру та оберуть запобіжний захід.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що Холодницький не уточнив, о котрій годині у понеділок має прибути Крючков, але зазначив, що САП і Національне антикорупційне бюро України зроблять всі необхідні процесуальні дії щодо екс-нардепа.

“В даний час його ще немає в Україні. Робляться всі заходи для забезпечення доставки підозрюваного”, – сказав він

За його словами, було ухвалено рішення про забезпечення особистої безпеки Крючкова “у зв’язку з останніми заявами…, буде зроблено все, щоб він дав свідчення, які він має намір дати”.

Холодницький додав, що Крючкову повідомлять про підозру у вчиненні злочину за низкою статей Кримінального кодексу, в тому числі по ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

“Також буде подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави”, – повідомив керівник САП.

При цьому він не наголосив, що сума застави як альтернативи становитиме розмір збитку по скоєних злочинів

Як повідомлялось, у понеділок, 15 квітня, до України можуть екстрадувати колишнього депутата Верховної Ради, екс-голову правління ПРАТ “Холдингова компанія “Энергомережа” Дмитра Крючкова за його власним бажанням.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” оприлюднили розслідування про причетність оточення Порошенка до афер в енергетиці.

Журналісти опублікували записи телефонних розмов, де люди, чиї голоси схожі на голоси Крючкова та Кононенка, а також братів-бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів та інших осіб, обговорюють спільні інтереси в енергетичному бізнесі та оборудки з обленерго.

У президента Петра Порошенка розслідування програми “Схеми” назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на “Радіо Свобода”.

Згодом Ігор Кононенко попри домовленості відмовився від інтерв’ю журналістам програми “Схеми”.

В листі розслідувачам програми Схеми з німецької в’язниці Дмитро Крючков підтвердив, що найближче оточення президента Петра Порошенка курувало оборудки в енергетичному комплексі й отримувало від цього значну частину прибутку. До оборудок, зокрема, був безпосередньо причетний колишній бізнес-партнер президента Петра Порошенка, перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE