Politerno > Україна і світ > Соратник Порошенка скасував обіцяне інтерв’ю “Схемам”

Соратник Порошенка скасував обіцяне інтерв’ю “Схемам”

  • 1 Квітня, 2019
  • 1486 Переглядів
  • Comments Off

Перший заступник фракції партії “Блоку Петра Порошенка” у Верховній Раді Ігор Кононенко попри домовленості відмовився від інтерв’ю журналістам програми “Схеми”.

Про це повідомляє 1 квітня “Радіо Свобода“.

У відповідь щодо обіцяного інтерв’​ю у прес-службі народного депутата у понеділок зазначили: “У передвиборчому штабі Ігор Кононенко дуже чітко відповів вашому журналісту: “Зустрінемося у європейському суді”.

За словами журналістів, до цього Кононенко запрошував “Схеми”​ на інтерв’ю на наступний після виходу розслідування тиждень: “до середи включно”​.

“Схеми” планували запитати, у тому числі, чи використовував Кононенко своє становище і наближеність до президента для встановлення лояльного керівництва на обленерго з державною часткою в обмін на фінансову винагороду, а також чи сприяв він бізнесменам Ігорю і Григорію Суркісам та екс-голові правління ПрАТ “ХК “Енергомережа” Дмитру Крючкову у виведенні грошей з обленерго.

Натомість після виходу розслідування “Схем” депутат заявив, що готує позов на “Радіо Свобода” до закордонного суду.

У свою чергу, журналісти проекту зазначають, що не бояться суду, бо ретельно перевірили наведені у своєму розслідуванні факти.

Також редакція повідомляє, що на запит Національного антикорупційного бюро вже передала детективам записи розмов Дмитра Крючкова з Ігорем Кононенком та братами Суркісами.

НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів “Запоріжжяобленерго”, у рамках якого вже повідомила про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову.

Читайте також: Кіпрський суд почав розслідування щодо офшорних махінацій Порошенка, Кононенка та Гладковського (Документи)

За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, у тому числі, обговорюють і цю оборудку.

Окремо редакція спростовує заяви Кононенка про нібито ненадання йому можливості надати коментарі до ефіру.

“Ми зробили все можливе, щоб отримати його офіційну позицію до виходу матеріалу в ефір. Телефонували йому на мобільний, відправляли повідомлення з запитаннями у месенджер Телеграм, які він прочитав, відправили письмовий запит. Більше того, два дні поспіль їздили до депутата під офіс, просили передати наше прохання про зустріч”, – каже головний редактор програми “Схеми” Наталка Седлецька.

“У своєму запиті ми чітко зазначили, що програма виходить ввечері у четвер, 28 березня. Але Кононенко не скористався можливістю надати коментарі до ефіру. Його прес-служба надіслала письмову відповідь не по суті поставлених нами запитань, а лише повідомила, що він готовий з нами зустрітися наступного тижня”, – додала Седлецька.

Сам Кононенко заявляв, що після отримання запиту від журналістів проекту “Схеми: корупція в деталях” з проханням надати коментар надсилав редакції лист про готовність “у визначений законом 5-денний термін офіційно відповісти на будь-які запитання журналістів”.

Після появи анонсу програми “Схеми”, Кононенко заявив про маніпуляцію з боку журналістів та “політичну технологію в інтересах певного кандидата в президенти напередодні виборів”.

Читайте також: СКАНДАЛ: ГПУ повідомила про підозри оточенню Порошенка, а згодом виступила їх адвокатами

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE