Politerno > Україна і світ > Порошенко вже пропонує дебати на НСК 19 квітня, але Зеленському не підходить час

Порошенко вже пропонує дебати на НСК 19 квітня, але Зеленському не підходить час

  • 15 Квітня, 2019
  • 1826 Переглядів
  • Comments Off

Чинний президент і кандидат на цю посаду Петро Порошенко запропонував своєму опоненту Володимиру Зеленському провести дебати на стадіоні “Олімпійський” 19 квітня з 16:00 до 18:00.

Про це повідомив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв, передає “Укрінформ“.

“Оскільки Володимир Зеленський, на нашу думку, всіляко уникає передбачених законом дебатів на Суспільному телебаченні, а водночас виборці, суспільство і наші міжнародні партнери хочуть таких дебатів, наполягають на їх проведенні, вважаючи, що передвиборчі дебати є важливим елементом передвиборчої кампанії, а в другому турі, коли залишається два кандидати, – можливо, й головним, то Петро Порошенко на додаток до тих дебатів, які передбачені законодавством, пропонує Володимиру Зеленському того ж дня, 19 квітня, провести ще одні дебати на стадіоні “Олімпійський” у часових рамках з 16:00 до 18:00″, – розповів речник.

Він додав, що потім Порошенко і Зеленський повинні поїхати на дебати на “Суспільне”, оскільки, відповідно до закону, такі дебати мають відбутися о 20:00.

“Згідно з інструкцією Центральної виборчої комісії, обидва кандидати мають прибути на телебачення о 19:30 для того, що провести жеребкування і встановити послідовність їхніх виступів під час проведення дебатів”, – зазначив Медведєв.

У штабі Порошенка вважають, що це цілком конструктивна і раціональна пропозиція, і у Зеленського немає жодних підстав її не прийняти, “якщо він дійсно прагне справжніх змістовних дебатів, а не шоу чи концерту “95 кварталу”.

Однак у штабі Зеленського не підтримують цю пропозицію, сказав речник з питань виборчої кампанії штабу Зеленського Дмитро Разумков агентству “Інтерфакс-Україна“.

“Законом передбачено, що дебати відбуваються з 19:00 до 22:00 19 квітня, якщо я не помиляюся. Чому вони шукають щоразу якісь лазівки, щоб туди (на НСК “Олімпійський” – ред.) не прийти, – це питання. Насправді, якщо ми навіть говоримо про наших співгромадян, то в робочий час (з 16:00 до 18:00 п’ятниці, як запропонував раніше штаб П.Порошенка – ред.), в п’ятницю, їм буде важко прийти на стадіон, ніж увечері, коли в усіх вже закінчиться робочий день, щоб послухати кандидатів у президенти”, – вважає Разумков.

Він ще раз наголосив, що дебати згідно із законодавством мають розпочинатися з 19:00 19 квітня, і саме цей час спочатку був запропонований штабом Зеленського.

Нагадаємо, 14 квітня президент Петро Порошенко прибув на НСК “Олімпійський”, де його штабом були заплановані дебати з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

Перед тим, як відправитися до прес-центру, підготовлений для проведення дискусії, Порошенко піднявся на сцену, встановлену перед стадіоном і звернувся до кількох тисяч прихильників, які зібралися перед НСК.

У прес-центрі, куди після короткого виступу на площі перед НСК відправився Порошенко, він заявив, що чекатиме на Зеленського до 15:00. Та Володими Зеленський на НСК не з’явився.

Читайте також: Поруч із будинком Зеленського в Києві зі стріляниною взяли банду кілерів (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE