Politerno > Україна і світ > Порошенко приїхав на НСК і виступив із новими обіцянками (Фото – Відео)

Порошенко приїхав на НСК і виступив із новими обіцянками (Фото – Відео)

  • 14 Квітня, 2019
  • 1687 Переглядів
  • Comments Off

Чинний глава держави Петро Порошенко прибув на НСК “Олімпійський”, де заплановані дебати з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

Перед тим, як відправитися до прес-центру, підготовлений для проведення дискусії, Порошенко піднявся на сцену, встановлену перед стадіоном і звернувся до кількох тисяч прихильників, які зібралися перед НСК.

“Ми вибрали дебати, тому що це – ознака демократії … Якщо пан Зеленський вже повернувся з Парижа, якщо для нього Україна – понад усе, ми чекаємо його для проведення дебатів … Ми будемо його запрошувати щодня”, – заявив Порошенко.

Зі сцени і з натовпу на площі від прихильників Порошенка чулося скандування “Вова, виходь!, Вова, виходь!”.

У прес-центрі, куди після короткого виступу на площі перед НСК відправився Порошенко, він заявив, що чекатиме на Зеленського до 15:00. 

Після вступного слова у прес-центрі Порошенко відповів на питання журналістів, спілкування модерував журналіст Андрій Куликов. 

Під час спілкування з журналістами Порошенко заявив, що має намір в разі перемоги на виборах ініціювати зміни до Конституції щодо ліквідації посад голів облдержадміністрацій.

“Одразу після президентських виборів я буду ініціювати внесення змін до Конституції, де посади голів облдержадміністрацій будуть ліквідовані, бо це є продовження рефомри децентралізації”, – сказав він.

За словами президента, “будуть префекти з більшими і меншими функціями”.

“Виконавча влада передається громадам, а контрольні функції залишаються в префектах”, – розповів Порошенко.

Чинний президент також заявив, що не має наміру після президентських виборів змінювати голів МЗС та Міноборони.

“Якщо мова йде про міністерство внутрішніх справ і міністерство оборони, я хочу нагадати, що у нас парламентсько-президентська республіка, і склад уряду президент може тільки пропонувати на вакантні посади. Міністри після виборів президента у відставку не йдуть, і я відправляти у відставку ні міністра оборони, ні міністра закордонних справ не збираюся”, – сказав він.

“Після парламентських виборів, звичайно, я скористаюся своїм правом і запропоную кандидатури”, – додав Порошенко.

Він також зазначив, що задоволений роботою міністра оборони Степана Полторака.

Також Петро Порошенко обіцяє, що референдум щодо членства України в Євросоюзі відбудеться після того, як Україна подасть заявку на вступ до блоку.

“Хочу повідомити, що референдум все-рівно буде, і президент не проти референдуму, але (референдум) буде тоді, коли ми поставими питання абсолютно предметно. Бо вступ до ЄС неможливий без референдуму, якщо хтось цього не знав”, – сказав Порошенко.

Він зазначив, що Україна подасть заявку на вступ до ЄС, коли відповідатиме необхідним критеріям, і після цього буде проведено всенародне опитування.

“Референдум проводиться не з питання йти чи не йти… Запитання на референдумі буде: а чи готовий український народ делегувати частину повноважень  наднаціональному органу, як це зробили 27 чи 28, в залежності від результатів Brexit, членів ЄС. Бо країна, будучи членом ЄС, делегує частину повноважень”, – сказав Порошенко.

“Я хочу наголосити, що членство України в ЄС і НАТО – це не послаблення суверенітету, а навпаки – посилення. Це гарантії незалежності нашої держави і, на моє тверде переконання, я не маю жодного сумніву, що український народ за це під час того референдуму проголосує”, – додав він.

Порошенко вважає, що референдум може відбутися після 2023 року.

“Коли цей референдум має бути? Я сказав, якщо будуть продовжені реформи, якщо буде парламентська підтримка нашої програми щодо майбутнього членства в ЄС і НАТО, абсолютно реально, щоб в 2023 році ми подали заявку на вступ. Так само в 2023 році ми маємо вийти на позицію, коли з Україною буде ухвалено План дій щодо членства в НАТО”, – зазначив Порошенко.

Підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає, а можливість новообраного президента у будь-який час розпускати парламент – “шлях до тоталітаризму”, зазначв Порошенко.

“Що стосується дострокового припинення повноважень парламенту – я хочу окремо підкреслити, що конституційних підстав для припинення повноважень парламенту не існує”, – заявив він.

Порошенко додав, що “якщо є певні теорії змови, то я в них не вірю”.

Також, на його думку, Верховна Рада нинішнього складу “зробила величезні кроки на підтримку пропозицій президента та реалізації процесу реформ”.

Читайте також: “Напередодні отримав секретну інформацію”: Зеленський пояснив, чому не поїхав здавати аналізи VADA

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE