Politerno > Україна і світ > Крючкова екстрадували до України, де відразу затримали детективи НАБУ

Крючкова екстрадували до України, де відразу затримали детективи НАБУ

  • 15 Квітня, 2019
  • 1559 Переглядів
  • Comments Off

Екс-нардеп Дмитро Крючков, якого підозрюють у розкраданні обленерго, прилетів в аеропорт “Бориспіль”, де його затримали детективи НАБУ.

Про це повідомляє НАБУ у Facebook.

“Впродовж 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід. Детективи НАБУ за погодження прокурорів #САП наполягатимуть на триманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн.”, – йдеться у повідомленні.

Також у НАБУ пообіцяли згодом опублікувати деталі.

За інформацією головного редактора програми «Схеми» Наталки Седлецької, спершу повернення Крючкова планувалося на іншу дату: «Чому небезпечний для Порошенка свідок повертається прямо напередодні другого туру? Іронія долі в тому, що після запиту ГПУ в Німеччину спершу розглядалась інша дата екстрадиції – 22 квітня, але у німців в цей день вихідний через пасхальні свята. І зрештою екстрадицію призначили тижнем раніше, ніж планувалось».

Як повідомлялось, у понеділок, 15 квітня, з’явилась інформація, що до України можуть екстрадувати колишнього депутата Верховної Ради, екс-голову правління ПРАТ “Холдингова компанія “Энергомережа” Дмитра Крючкова за його власним бажанням.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що після того, як екс-нардеп Дмитро Крючков, якого підозрюють у розкраданні обленерго, прибуде в Україну, йому нададуть охорону, оголосять підозру та оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” оприлюднили розслідування про причетність оточення Порошенка до афер в енергетиці.

Журналісти опублікували записи телефонних розмов, де люди, чиї голоси схожі на голоси Крючкова та Кононенка, а також братів-бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів та інших осіб, обговорюють спільні інтереси в енергетичному бізнесі та оборудки з обленерго.

У президента Петра Порошенка розслідування програми “Схеми” назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на “Радіо Свобода”.

Згодом Ігор Кононенко попри домовленості відмовився від інтерв’ю журналістам програми “Схеми”.

В листі розслідувачам програми Схеми з німецької в’язниці Дмитро Крючков підтвердив, що найближче оточення президента Петра Порошенка курувало оборудки в енергетичному комплексі й отримувало від цього значну частину прибутку. До оборудок, зокрема, був безпосередньо причетний колишній бізнес-партнер президента Петра Порошенка, перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

 
Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE