Politerno > Україна і світ > Лідери ЄС та Меркель привітали Зеленського і пообіцяли підтримку Україні

Лідери ЄС та Меркель привітали Зеленського і пообіцяли підтримку Україні

  • 22 Квітня, 2019
  • 1373 Переглядів
  • Comments Off

Президент Єврорадди Дональд Туск та глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітали із перемогою на президентських виборах Володимира Зеленського. Лідери ЄС заявили, що він може розраховувати на міцну підтримку Євросоюзом України на шляху реформ та в боротьбі за свою цілісність.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

У понеділок вранці Жан-Клод Юнкер опублікував у своєму Twitter спільного із Туском листа, в якому привітав Зеленського та зазначив, що народ України продемонстрував сильну прихильність до демократії і верховенства права протягом усього виборчого процесу.

“Як президент України, ви можете розраховувати на міцну підтримку України на шляху реформ з боку Європейського союзу, включаючи зміцнення верховенства права, боротьбу з корупцією, підтримку макроекономічної стабільності та проведення істотних реформ в енергетичному секторі”, – зазначається у листі.

ЄС твердо переконаний, що подальше впровадження Угоди про асоціації з ЄС, включно із Глибокою та всеохопною зоною вільної торгівлі, можуть стати ключовим інструментом для реформування України.

“Ви також можете розраховувати на подальшу і стійку підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України”, – йдеться у листі.

Юнкер та Туск додали, що ЄС щиро бажає новообраному президенту України успішного терміну, та очікує зустрічі, призначеної на “якомого швидше взаємно погоджену дату”.

Із перемогою на виборах президента Володимира Зеленського привітала і канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Вона заявила про подальшу підтримку уряду Німеччини.

Про це йдеться у повідомленні на сайті канцлера Німеччини, розміщеному в понеділок.

“Щиро вітаю з обранням на пост президента України”, – зазначила Ангела Меркель.

Вона підкреслила, що з часу Революції гідності двосторонні відносини між Україною та Німеччиною істотно активізувалися як в політичному, так і в економічному, соціальному та культурному плані.

“Стабілізація України та мирне врегулювання конфлікту є для мене так само важливими, як і проведення ключових реформ судової системи, децентралізації і боротьби з корупцією”, – зазначила Меркель.

Канцлер Німеччини підкреслила, що Берлін і надалі буде підтримувати Україну у боротьбі за її територіальну цілісність.

“Уряд Німеччини і в майбутньому продовжить активно підтримувати Україну, особливо в її праві на суверенітет і територіальну цілісність”, – зазначила канцлер.

Вона додала, що була б рада незабаром прийняти Зеленського в Берліні. “Бажаю вам удачі і успіхів у вирішенні поставлених перед вами завдань”, – завершила привітання Меркель.

Читайте також: Стало відомо, хто зі світових лідерів уже привітав Зеленського

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE