Politerno > Україна і світ > Стало відомо, хто зі світових лідерів уже привітав Зеленського

Стало відомо, хто зі світових лідерів уже привітав Зеленського

  • 21 Квітня, 2019
  • 2839 Переглядів
  • Comments Off

Посольство США в Україні, президент Польщі Анджей Дуда та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітали Володимира Зеленського з перемогою на виборах. 

Відповідне привітання посольство США опублікувало у Twitter.

“Вітаємо новообраного президента Володимира Зеленського і дякуємо всім, хто сприяв мирним виборам президента України”, – йдеться у повідомленні.

Також у посольстві США подякували чинному президенту Петру Порошенку.

“Ми дякуємо Президенту Петру Порошенку за зусилля, яких він доклав за останні п’ять років для зміцнення безпеки України, процвітання та демократії, а також для зміцнення наших двосторонніх відносин”, – зазначили в американському відомстві.

“Ми сподіваємось на продовження міцного партнерства між Україною та США з новообраним президентом Зеленським”, – додали у посольстві.

Президент Польщі Анджей Дуда першим із лідерів країн Європи привітав Володимира Зеленського з перемогою у другому турі президентських виборів.

“Президент Анджей Дуда привітав обраного президента України Володимира Зеленського по телефону і запросив його до Польщі”, – йдеться у повідомленні канцелярії польського президента у Twitter.

Посольство Польщі в Україні зазначає, що у розмові з Зеленським Дуда висловив упевненість у стійкості євроатлантичної інтеграції України після виборів.

“Прошу прийняти мої сердечні поздоровлення з нагоди ввірення вам українським народом посади президента України. Я впевнений, що цей вибір підтвердить стійкість України на шляху до євроатлантичної спільноти”, – цитує посольство президента Польщі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав Володимира Зеленського із перемогою на президентських виборах в Україні.

Про це Столтенберг повідомив у своєму офіційному твіттері.

“Вітаю Володимира Зеленського із перемогою на президентських виборах в Україні”, – заявив зокрема Столтенберг.

Генсек наголосив, що українська держава залишається партнером Альянсу попри зміну президента.

“Україна – це вагомий партнер НАТО, тому ми розраховуємо на продовження співпраці з нею”, – наголосив Єнс Столтенерг.

Також, за інформацією кореспондента УП, Володимира Зеленського привітав президент Франції Емманюель Макрон.

Інформацію журналіста підтвердили на офіційній фейсбук-сторінці Володимира Зеленського.  Зеленський заявив, що Макрон привітав його із перемогою на виборах.

“Моя найщиріша подяка президенту Французької республіки Еммануелю Макрону за його привітання та підтримку”, – написав Зеленський французькою та у коротшому варіанті – українською.

Необхідно зазначити, що у офіційних повідомленнях Єлисейського палацу наразі не повідомляється про таку розмову та її подробиці, однак посол Франції в Україні Ізабель Дюмон підтвердила факт розмови.

Згодом стало відомо, що переможцю українських президентських виборів Володимиру Зеленському зателефонував президент США Дональд Трамп.

Про це повідомляють кореспонденти УП з посиланням на власні джерела у штабі Зеленського. Телефонна розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

Нагадаєо, результати національного екзит-полу свідчать про переконливу перемогу шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів президента.

Результати опитування станом на час закриття виборчих дільниць – 20.00 оприлюдені на прес-конференції ввечері 21 квітня.

“За” Зеленського – 73% респондентів, чинний глава держави Петро Порошенко отримав 25,5% електоральної підтримки.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE