Politerno > Україна і світ > Маркарова каже, що зниження цін на газ не суперечить програмі МВФ

Маркарова каже, що зниження цін на газ не суперечить програмі МВФ

  • 26 Квітня, 2019
  • 1253 Переглядів
  • Comments Off

Постанова Кабміну, що дозволяє знижувати ціну на газ для потреб населення нижче 8,55 гривні за кубометр, відповідає зобов’язанням, які взяла на себе Україна в програмі співпраці з МВФ.

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Ціни, встановлені в постанові КМУ №867, фактично будуть функціонувати як стеля цін на природний газ для населення до кінця цього року. Це відповідає меті ринкового ціноутворення на природний газ для всіх категорій споживачів, і, таким чином, це відповідає нашим зобов’язанням за програмою, що підтримується МВФ”, – сказала міністр.

Маркарова підкреслила, що постанова уряду №293 від 3 квітня 2019 року дасть змогу ціні на природний газ для населення відповідати рівню цін, що утворилися на ринку, що відповідає меті переходу до ринкового ціноутворення.

Голова Мінфіну нагадала, що прийнята в рамках програми з МВФ торішня постанова №867 встановила оптові ціни на природний газ для побутових споживачів на період до кінця 2019 року, коли тариф на природний газ, який використовується домогосподарствами, повинен стати повністю ринковими.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за тисячу кубометрів.

23 квітня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зниження “Нафтогазом України” ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є гарним початком для подальших знижень.

24 квітня НАК “Нафтогаз України” оприлюднила цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання, які діятимуть з 1 травня 2019 року.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE