Politerno > Україна і світ > Трамп і Путін поговорили по телефону про Україну, Зеленського і нову ядерну угоду

Трамп і Путін поговорили по телефону про Україну, Зеленського і нову ядерну угоду

  • 3 Травня, 2019
  • 1334 Переглядів
  • Comments Off

Президенти Дональд Трамп та Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили Україну, переможця президентських виборів, а також ймовірність укладення нової угоди про ядерну зброю.

Про це повідомляє прес-служба Путіна.

“Зачіпалася обстановка в Україні в контексті недавніх президентських виборів. Володимир Путін акцентував, що новому київському керівництву потрібно зробити реальні кроки по реалізації Мінських домовленостей, які мають ключове значення для вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту”, – йдеться у повідомленні.

Президенти США та Росії також обговорили “поточний стан та перспективи двосторонніх відносин з акцентом на економічну співпрацю”.

“Президенти висловилися за розвиток взаємовигідних торгово-інвестиційних зв’язків. Підтверджено взаємний настрій за активізацію діалогу в різних областях, в тому числі з питань стратегічної стабільності”, – розповіли у Путіна.

Зазначається, що Путін розповів Трампу про підсумки зустрічі з главою КНДР Кім Чен Ином у Владивостоці. Також вони обговорили ситуацію у Венесуелі.

“Домовлено про продовження контактів на різних рівнях. Глави держав висловили задоволення розмовою, яка відбулася, і яка мала діловий і конструктивний характер”, – підсумували у Кремлі.

Як передає Радіо Свобода, прес-секретаря Білого Дому Сари Сандерс повідомила, що Трамп і Путін обговорили можливість укладення багатосторонньої угоди щодо ядерної зброї між Сполученими Штатами, Росією і Китаєм або розширення поточної стратегічної російсько-американської ядерної угоди про ракети середньої та малої дальності.

Крім того, російський і американський президенти обговорили протести у Венесуелі і доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Росії у вибори президента США в 2016 році. За словами прес-секретаря Білого дому, політики зійшлися на тому, що розслідування “завершено, втручання не було”.

Сандерс також ще раз повторила позицію США щодо готовності обговорювати “всі варіанти” щодо Венесуели, де Кремль підтримує президента Ніколаса Мадуро, а Вашингтон – опозицію.

Читайте також: Адвокат Трампа зустрічався з Луценком через компроментуючу Байдена справу – ЗМІ

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE