Politerno > Україна і світ > Україна погрожує скасувати Мінські угоди

Україна погрожує скасувати Мінські угоди

  • 13 Травня, 2019
  • 1132 Переглядів
  • Comments Off

Україна відмовиться від дотримання Мінських, якщо Німеччина, Франція та інші держави доб’ються зняття санкційного тиску з Росії у Раді Європи.

Про це заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє з Брюсселя кореспондент “Європейської правди“.

Клімкін наголосив, що на зустрічах у неділю ввечері та у понеділок уже повідомив про це колег-міністрів з європейських держав.

“Якщо ви підете (на зняття санкційного тиску), як хочуть декілька країн, я того ж дня вийду і скажу, що “Мінська” у нас відтепер немає, і його вбила не тільки Росія, його вбили також ви”, – розповів він.

Відповідаючи на запитання “Європейської правди”, міністр наголосив, що попри відсутність прямого зв’язку між “Мінськом” та санкційним тиском на РФ у Раді Європи, Україна має підстави для такого кроку. “Якщо зараз, після того як Росія почала видавати паспорти (мешканцям окупованої території Донбасу), ви підете на кроки назустріч Росії – тоді тотально руйнується взагалі вся логіка того, що ми досі робили”, – пояснив він.

Як повідомляла “Європейська правда”, головним лобістом зняття санкційного тиску є Німеччина, яку підтримують французи та низка інших держав. Клімкин підтвердив, що сконцентрувався на переговорах із ними.   

“Німці це почули, і французи це почули, і голландці. Чи погодилися? Спитайте у них. Але з німецьким міністром ми окремо дуже довго це обговорювали сьогодні”, – сказав Клімкин.

Нагадаємо, МЗС України заявило, що Рада Європи не повинна йти на поступки Росії, яка порушила норми міжнародного права і фінансово шантажує організацію.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE