Politerno > Україна і світ > Зеленський оприлюднив “послання миру” від духовенства без Епіфанія (Відео)

Зеленський оприлюднив “послання миру” від духовенства без Епіфанія (Відео)

  • 13 Травня, 2019
  • 1396 Переглядів
  • Comments Off

Новообраний президент Володимир Зеленський записав звернення лідерів різних релігійних напрямків до мешканців окупованих територій.

Зеленський зазначає у Facebook, що зустрічався з представниками духовенства, і результатом цих зустрічей стало “послання миру для мешканців Криму та Донбасу”.

“Дякую всім, хто погодився. Ми з вами! Ми разом! Ми – одна країна”, – значиться у підписі до відеозапису.

У записі ролику взяли участь почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, очільники Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав і Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій. Також на відео висловились муфтії: Криму – Айдер Рустемов, Ахмед Тамім, Саід Ісмагілов, та кілька рабинів: Одеси та Півдня України – Авраам Вольф, Дніпра та Дніпропетровської області – Шмуель Камінецький, Харкова та Сходу України – Мойше Москович, Києва – Мойше Реувен Асман, Донбасу – Пінхас Вишецький.

Водночас, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на запису немає.

“Українська правда” звернулась до прес-служби Зеленського по коментар щодо того, чому у зверненні немає Епіфанія.

Релігійні лідери кажуть, що моляться за мир і мешканців окупованих територій, без яких не можуть уявити майбутнє України, закликають українців об’єднатися і залишити позаду “усі чвари”, сподіваються вирішити усі конфлікти за допомогою мудрості, кажуть, що кожне життя людини вище політики.

Нагадаємо, нещодавно виник конфлікт між патріархом Філаретом та Міністерством культури. Зокрема, Філарет заявив, що УПЦ КП не ліквідована.

Міністерство культури у відповідь на заяви почесного патріарха ПЦУ Філарета повідомило, що Українська православна церква Київського патріархату припинила існування й увійшла до Православної церкви України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE