Politerno > Україна і світ > Зеленський оголосив про розпуск Ради та запропонував депутатам прийняти актуальні закони і звільнити силовиків

Зеленський оголосив про розпуск Ради та запропонував депутатам прийняти актуальні закони і звільнити силовиків

  • 20 Травня, 2019
  • 2085 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду України.

Про це він сказав під час звернення у Верховній Раді.

“Народні депутати,ви призначили самі інавгурацію в понеділок, в робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде. Будемо з вами працювати. А тому я дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс“, – сказав він перед цим.   

“І зробіть, будь ласка, відкриті списки”, – додав Зеленський.

А також, я прошу звільнити вас з посад голову службу безпеки України, генерального прокурора, міністра оборони. І це далеко не все, що ви можете зробити. Але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі. Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання“, – сказав Зеленський.

У своїй промові, новий президент України Володимир Зеленський також запропонував урядовцям подати у відставку і звільнити посади.

“Дозвольте мені зараз процитувати одного американського актора, який став класним американським президентом: “Уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою”, – сказав Зеленський, процитувавши Рональда Рейгана.

“Це просто цитата. Я не розумію, чесно кажучи, наш уряд, який тільки розводить руками і каже: “Ми нічого не можемо зробити”. Це не правда, можете”, – продовжив він.

“Ви можете взяти аркуш, взяти ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори. Я думаю, що люди це оцінять” – заявив Зеленський.

Він прокоментував реакцію зали: “Якісь вибіркові оплески. Я кажу від народу, будь ласка”.

Президент Володимир Зеленський розповів, що все життя намагався смішити людей, але у наступні 5 років на посту президента він зробить все, щоб українці не плакали.

“Протягом всього життя я намагався робити все, щоб українці усміхалися. У наступні 5 років – я зроблю все, щоб українці не плакали”, – сказав президент.

Нагадаємо, новообраний президент Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE