Politerno > Україна і світ > Саакашвілі попросив Зеленського повернути йому громадянство

Саакашвілі попросив Зеленського повернути йому громадянство

  • 22 Травня, 2019
  • 1319 Переглядів
  • Comments Off

Адвокат екс-губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький передав в Адміністрацію президента звернення Саакашвілі, у якому він просить повернути йому громадянство України.

Про це Чорнолуцький повідомив у Facebook.

“Настала нова епоха – новий президент! Тому, cьогодні був в Адміністрації президента України та, як його адвокат подав на ім’я президента Володимира Зеленського звернення Саакашвілі, щодо відновлення справедливості та повернення українського громадянства”, – написав адвокат.

У зверненні Саакашвілі наголошує, що його незаконно позбавили громадянства.

“Всі юристи стверджують, що позбавлення мене українського громадянства незаконно, так як за Конституцією України не можна позбавити громадянства громадянина України, а за міжнародним правом не можна залишати людину взагалі без громадянства”, – зазначає екс-губернатора Одещини.

Водночас він стверджує, що йому не потрібні “жодні посади і преференції”.

Саакашвілі запевнив Зеленського, що у разі появи сумнівів, президент може передати розпорядження голові Державної прикордонної служби про те, що вінмає право в’їхати в Україну, щоб самому захистити свої права в суді.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі звернувся до уповноважених органів влади в Україні з проханням зняти обмеження на його в’їзд.

Під час президентських виборів Міхеїл Саакашвілі, закликав усі демократичні сили підтриматикандидатуру Володимира Зеленського, у разі його виходу до другого туру з чинним президентом Петром Порошенком.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE