Politerno > Україна і світ > У Верховну Раду проходять 4 партії – опитування

У Верховну Раду проходять 4 партії – опитування

  • 23 Травня, 2019
  • 1850 Переглядів
  • Comments Off

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту могли би пройти 4 партії за 5-відсотковим бар’єром.

Про це свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром “Соціальний моніторинг” і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка, передає “Інтерфакс-Україна“.

Згідно з оприлюдненими в четвер даними, партію “Слуга народу” готові підтримати 29,5% з усіх опитаних, “Опозиційну платформу – За життя” – 8,3%, Блок Петра Порошенка “Солідарність” – 7,3%, ВО “Батьківщина” – 7,1%.

Партія “Сила і честь” Ігоря Смешка набрала б 4,2%, “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – 3,2%.

Нагадаємо, у середу інше соціологічне дослідження показало, що у партії “Володимира Зеленського” 43,8% підтримки.

Зазначається, що  її готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

За “Опозиційну платформу – За життя” готові проголосувати 10,5% опитаних, БПП Солідарність – 8,8%, Батьківщину – 7,3%, партію “Сила та честь” Ігоря Смешка – 5,1%, партію Святослава Вакарчука – 4,6%, Радикальну партію Олега Ляшка – 3,3%, Опозиційний блок – 3,2%.

Повідомляється, що рейтинг інших партій менше 3%.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським

Внесення на розгляд парламенту президентського законопроекту підтримала фракція “Батьківщини”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE