Politerno > Україна і світ > Саакашвілі розповів про очікування щодо Авакова, Порошенка і чи піде на вибори

Саакашвілі розповів про очікування щодо Авакова, Порошенка і чи піде на вибори

  • 30 Травня, 2019
  • 1923 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заперечує конфлікт із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

В інтерв’ю журналістка DW запитала Саакашвілі, як він буде захищатися в Україні, адже його стосунки з керівництвом МВС “не дуже добрі”.

“У мене не було особистого конфлікту з Арсеном Аваковим. Це так виглядало. Але в мене був конфлікт із системою. Він у той момент захищав ту систему і продовжує захищати ту систему”, – сказав Саакашвілі.

“У мене немає особистої образи на Авакова. У мене  більше була на (Петра) Порошенка“, – додав він.

“Порошенко давав обіцянки.  Обіцянки – цяцянки, дурнику радість. Ось це з нами і вийшло. Тому  в мене є підстави бути ображеним на Порошенка. Ну, які підстави бути ображеним на Авакова? Система має змінитися, з усіма людьми, які були в системі!”, – пояснив Саакашвілі

Він гадає, що керівники правоохоронних відомств “будуть змінюватися дуже швидко”.

“Що стосується Порошенка. Так, я не людина, яка повернулася сюди мститися. Я приїхав до свого дому, друзів та близьких. Помста чи когось арештувати – це не моя функція. Моя функція – будувати”, – заявив Саакашвілі.

“Але якщо Україна створить прецедент – як Бразилія, як Південна Корея, щоб президент, який реально крав, це не якісь політичні переслідування, реально був покараний. А тут крали у військових – це найгірша форма крадіжок”, – зазначив він.

“Я буду лише це вітати, тому що для України це було би відповіддю за багато каденцій приниження і знущання над народом”, – підсумував Саакашвілі.

Також Міхеіл Саакашвілі повідомив, що не має наміру обіймати посаду в Кабінеті міністрів і не впевнений, що його партія “Рух нових сил” піде на дострокові парламентські вибори 21 липня.

Зокрема політик зазначив, що не знає, чи зможе “Рух нових сил” знайти свої місце серед нових політиків.

“Маленька ніша залишається для нових політиків. Я не знаю, чи я зараз здатний, чи політсила здатна дуже швидко це зайняти”, – зазначив він.

“Я думаю, що зараз “Слуга народу” забере більшість цього парламенту. Я не бачу конкуренції. Залишиться меншість, в якої буде частина просто проросійського електорату”, – сказав Саакашвілі.

Крім того, він запевнив, що відмовиться від посади в уряді, якщо йому таку запропонують.

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув громадянство Саакашвілі. Наступного дня той прибув з Польщі до України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE