Politerno > Україна і світ > Парубій передав у КС документи про існування коаліції до виходу з неї НФ

Парубій передав у КС документи про існування коаліції до виходу з неї НФ

  • 14 Червня, 2019
  • 2297 Переглядів
  • Comments Off

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав до Конституційного суду документ про чисельність складу двох фракцій, які входили до коаліції. 

Про це він заявив 14 червня в ефірі “Еспресо.ТV“.

Як відомо, зазначеного документу не вистачало на засіданні КС 11 червня.

“Я передав як голова Верховної Ради в Конституційний суд кілька важливих документів. Один із них це – документ чисельності двох фракцій, які входили в склад коаліції”, – сказав Парубій.

“Крім того, я передав інший документ – всі заяви, які надходили в апарат ВР про вихід з коаліції. Коаліція на початку свого створення нараховувала 302 народних депутати, я передав усі заяви народних депутатів, які написали заяви про вихід з коаліції, і якщо кількість цих заяв відняти від цифри 302, то виходить більше ніж 226”, – додав спікер ВР.

За його словами, це підтверджує, що на момент  виходу з коаліції “Народного фронту” вона існувала.

Він додав, що крім членів двох фракцій до коаліції входило багато позафракційних депутатів.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

23 травня фракція “Народний фронт” підписала подання до Конституційного суду щодо відповідності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів.

Як повідомила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, якщо Конституційний Суд визнає неконституційними одразу 2 пункти указу президента Володимира Зеленського, дострокові парламентські вибори, призначені на 21 липня, можуть не відбутися.

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко порадила президенту Володимиру Зеленському не скасовувати свій указ про розпуск парламенту, навіть якщо Конституційний Суд визнає його неконституційним.

Читайте також: Судом проти виборів: яке рішення може прийняти Конституційний Суд

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE